Hlavní obsah

Lyžování vyjde v zahraničí výhodněji. Nejlepší jsou pak jarní akce, doporučuje triatlonista Netík

Tipy na letošní lyžování od instruktora Lukáše Netíka.Video: Kamila Bejlková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Letošek je pro zimní lyžařskou dovolenou ideální. Sněhu je všude dostatek a střediska hlásí ideální podmínky.

Článek

Lyžařská bunda a kalhoty z loňského roku jsou stále jako nové a pořád skvěle sedí, lyžáky také. Lyže jsou navoskované a helma je samozřejmost. Pokud jste i vy na lyže již dobře připraveni, pak vám zbývá jediné. Vybrat středisko a zakoupit skipas.

Kam ale vyrazit? Raději zahraničí, nebo zůstat v české kotlině? „Se zahraničím, když přepočtete cenu na kilometry sjezdovek, se rovnat nemůžeme. Ale v poměru výuky a využití aktivit, pokud chcete jet za zábavou a s kamarády, tak určitě stačí české hory," říká triatlonista a instruktor lyžování Lukáš Netík. Ve výsledku vás sice české hory vyjdou méně výhodně, rozhodně však nakonec utratíte méně peněz než za výlet do zahraničí.

„Samozřejmě se dá v Alpách i jinde v zahraničí lyžovat levněji, ale většinou jde o jarní akce nebo začátek zimy, kdy se dostanete i s ubytováním pro jednoho třeba na šest tisíc," pokračuje Netík.

Za sebe pak doporučuje italské Livigno, kde se dá sehnat k ubytování skipas zdarma. Pokud máte větší volnost, co se týká výběru termínu, zvolte všední den, vyhnete se tak frontám u pokladen i na lanovku.

Více tipů přináší triatlonista a instruktor lyžování Lukáš Netík v úvodním videu.

Rozhovor je součástí pořadu Rodinka, který můžete sledovat každý všední den od 9:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Související témata:

Doporučované