Hlavní obsah

Macík a Brabec jsou Posedlí Dakarem. Se svými besedami objedou celou republiku

Podívejte se, s čím pojedou Macík s Brabcem na Dakar.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

41. Rallye Dakar odstartuje v peruánské Limě prologem sedmého ledna. Závodníci týmu Big Shock Racing Martin Macík mladší a Jan Brabec si nejtěžší závod na světě zpestří natáčením dokumentu a po návratu z Jižní Ameriky vyrazí na turné besed nazvaných Posedlí Dakarem.

Článek

Kamionista Macík a motocyklista Brabec objedou od 27. ledna celkem 14 živých besed, kterými navážou na podobný projekt z letošního roku. Závodníci týmu Big Shock Racing na setkáních s fanoušky také rozdají zajímavé předměty, které sehrají svou roli při samotném závodu. Pro dobročinné účely se budou dražit rovněž jejich nové helmy.

Do Peru vyrazí oba závodníci už po Vánocích. Macík bude závodit ve vylepšeném Liazu s navigátorem Františkem Tomáškem a na Dakaru bude debutovat mechanik Lukáš Kalanka. Macíkův kamion ponese číslo 504, které mu zaručuje výbornou startovní pozici.

Jan Brabec na Husqvarně pojede na vylepšení loňského 39. místa. Doprovod a mechanika mu i následující ročník bude dělat jeho otec. „Nikomu jinému bych to nesvěřil. Tatík je neskutečný dříč, maká na sobě, aby byl v pohodě i fyzicky a všechno zvládl. Myslím, že to dá levou zadní,“ chválí svého otce Jan Brabec.

Rodinnou záležitost dělají z celého týmu i Macíkovi. Martin starší dodneška drží nejlepší výsledek na Dakaru v Jižní Americe, když dojel celkově čtvrtý v roce 2010. Tehdy vezl na svém kamionu startovní číslo 506, o dvě vyšší než aktuální juniorovo.

Reklama

Související témata:

Doporučované