Hlavní obsah

Mádlova bejvalka nebo nová Libuška Šafránková? Nálepky herečka Eva Josefíková neřeší

Intimní zpovědi: S Evou Josefíkovou o cestě, kde si sáhla na dno, i „mediální štvanici“ po rozchodu s Jiřím Mádlem.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ta „krásná okatá“ se do svého prvního filmu nechala namaskovat na narkomanku. Kvůli filmu Fair Play půl roku intenzivně trénovala běh a pro roli v Zádušní oběti se Eva Josefíková učila hrát na housle. Nežije ale jen herectvím.

Článek

Aby se mohla vydat na tříměsíční cestu po jihovýchodní Asii, dala výpověď v divadle a opustila úspěšný seriál Modrý kód. „Moje dovolené předtím vždycky probíhaly stylem týden v Chorvatsku, Řecku nebo Itálii. Zatím největší dobrodružství bylo v sedmnácti putování vlakem po chorvatském pobřeží,“ vzpomíná Eva Josefíková.

Pak ale s přítelem a krosnou na zádech projeli Kambodžu, Čínu i Vietnam. Viděli přírodu, dechberoucí památky, horské vesnice i velkoměsta jako Saigon. „Tam je chaos v chaosu plněný chaosem. Na takové cestě člověk zjistí, jak moc je pohodlný, v čem je pankáč, co zvládne a co už ne,“ přiznává herečka.

Moje místa: S Evou Josefíkovou za moravskou slivovicí, unikátním slováckým krojem i do bufetu, kde se zastavil čas:

Pořad Moje místa s Evou Josefíkovou.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

Adrenalin Eva vnímala hlavně ve Vietnamu, který projeli s přítelem na motorkách: „Občas jsem se dostala do situace, kdy nezbývá než zavřít oči, modlit se, projet to, otevřít oči a být ráda, že jsem živá a zdravá. Musím to zaklepat, někdo nad námi držel ochrannou ruku.“

Evin přítel je rakouský fotograf, v pořadu Intimní zpovědi uvidíte i snímky, které na cestách pořídil. Svůj vztah nemedializují, protože pro Evu byla nepříjemná štvanice bulváru, již zažila, když chodila s Jiřím Mádlem.

„Přítele neschovávám, ale ani nevystavuji,“ vysvětluje. Žijí v Praze a nehodlají to měnit. „Cestuje po světě, ale domov má tady, Prahu si vybral. Mně je tu také dobře a můžu dělat své povolání naplno. Ráda jsem jeden den v divadle, druhý na dabingu, třetí natáčím a čtvrtý načítám audioknihu,“ vyjmenovává herečka.

Jak si udržuje postavu, když není sportovní typ, ale má ráda slaninu a tlačenku? Jak zvládla intenzivní atletický trénink kvůli natáčení filmu Fair Play, za který si vysloužila nominaci na Českého lva? Kdy si nejvíc sáhla na dno? Co jí říkali sousedi z Vlčnova, když hrála feťačku v Piku a lékařku, která otěhotněla se ženatým mužem v seriálu Modrý kód?

Otevřený rozhovor si pusťte ve videu nahoře.

Premiéru pořadu Intimní zpovědi – Moje místa sledujte nově každé úterý od 20:30 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reklama

Doporučované