Hlavní obsah

Madrid zasáhly záplavy a krupobití. Některé stanice metra jsou uzavřené, lety hlásí zpoždění

Okolí Madridu zasáhly přívalové deště se silným krupobitím.Video: Twitter

 

Reklama

Španělské hlavní město Madrid a jeho okolí zasáhly v pondělí večer silné přívalové deště s krupobitím. Velká voda způsobila problémy v dopravě, zpožděno bylo i několik letů z tamního letiště.

Článek

Uzavřeno bylo v Madridu kvůli záplavám několik stanic metra a zpožděna byla řada letů z madridského mezinárodního letiště. Ještě v úterý dopoledne bylo uzavřeno několik úseků silnic v okolí metropole.

Nejhůře byly zasaženy regiony jihovýchodně od Madridu, kde v oblasti obce Tielmes spadlo podle deníku El Mundo 65 litrů srážek na metr čtvereční. Místní deníky přinesly také fotografie, na kterých leží místy souvislá vrstva ledu způsobená krupobitím.

„Bydlím tady 20 let a nic podobného jsem tu nezažila. To krupobití bylo strašné,“ řekla deníku El Mundo obyvatelka města Arganda del Rey. Místní majitel obchodu s nábytkem uvedl, že z prodejny vynesl „snad tunu krup“.

Velký nápor zažila v noci na dnešek v okolí Madridu nouzová telefonní linka 112. Hasiči pomáhali čerpat vodu ze sklepů a garáží a stále ještě z ulic a silnic odstraňují stromy a větve. Při nepříznivém počasí nebyl nikdo zraněn.

V úterý očekává španělská meteorologická služba bouřky a silné deště, mnohde s krupobitím, zejména na východě Španělska, ve Valencii, Katalánsku a na Baleárských ostrovech.

V nejhůře zasažených oblastech spadlo 65 litrů srážek na metr čtvereční. Další bouřky a silné deště předpovídají meteorologové i na dnešní noc.

Reklama

Doporučované