Hlavní obsah

Krásná panoramata i adrenalin. Tipy na zajímavé vyhlídky v Rakousku

Foto: Profimedia.cz

Vyhlídka Sky Walk na ledovci Dachstein.

Reklama

Nádherné výhledy na Alpy spojené s adrenalinovým zážitkem. I to mohou být rozhledny a vyhlídkové plošiny v Rakousku.

Článek

Rádi se kocháte nádhernými panoramaty a máte rádi i trochu adrenalinu? Podívejte se na několik tipů na zajímavé vyhlídky v sousedním Rakousku.

Vyhlídková plošina „5 Fingers“

Jak už název napovídá, jedná se o pět vyhlídkových plošin, dlouhých čtyři metry, které připomínají lidskou ruku. Nachází se východně od Salcburku na náhorní plošině Krippenstein. Je z ní nádherný výhled na jezero Hallstatt a na celou oblast Solné komory.

Foto: Profimedia.cz

Vyhlídková plošina „5 Fingers“.

Lanový most Highline 179

Na západě Rakouska poblíž hranic s Německem se u městečka Reutte nachází lanový most Highline 179. Svoje jméno získal podle silnice, nad kterou ve výšce cca 110 metrů vede. Má délku 408 metrů a spojuje dva vrcholy se zříceninami. Vede od hradu Ehrenberg k pevnosti Claudia na protilehlém vrcholu.

Foto: Profimedia.cz

Lanový most Highline 179.

Nejdelší visutý most na světě se otevřel v květnu 2022 v Česku.

Rozhledna Pyramidenkogel

Na vrcholu stejnojmenné hory Pyramidenkogel nedaleko hranic se Slovinskem se na jihu Rakouska nachází 100 metrů vysoká dřevěná rozhledna. Se svojí výškou se jedná o nejvyšší dřevěnou rozhlednu na světě. Z horní vyhlídkové plošiny, která je ve výšce 70 metrů, jsou krásně vidět Alpy nebo jezero Wörthersee. Nahoru se návštěvník dostane po schodech nebo proskleným výtahem, cestou dolů lze využít další nevšední variantu a tou je tobogan. Ten je dlouhý 120 metrů a jízda dolů trvá zhruba půl minuty.

Foto: fivetonine, Shutterstock.com

Rozhledna Pyramidenkogel.

Airwalk na přehradě Kölnbreinsperre

Přímo adrenalinovým zážitkem je vyhlídková plošina Airwalk na největší přehradě v Rakousku – Kölnbreinsperre. Tam se nachází konstrukce z kovu a skla, ze které koukáte do stovky metrů hluboké propasti. Průhledná plošina v této výšce je tedy jen pro opravdové odvážlivce.

Foto: Luka Dakskobler, Shutterstock.com

Airwalk na přehradě Kölnbreinsperre.

„Schody do prázdna“

Čtrnáct „schodů do prázdna“ (Treppe ins Nichts) se skleněným zábradlím na vrcholu ledovce Dachstein vás dovede na vyhlídkovou plošinu nad 400 metrů hlubokou propastí. Nachází se jihovýchodně od Salcburku poblíž městečka Schladming. Za dobré viditelnosti si zde můžete vychutnávat nádherné výhledy na Alpy a široké okolí. Dalšími atrakcemi je na ledovci Sky Walk nebo visutý most dlouhý 100 metrů. Informace o vstupenkách jsou na webu.

Jak místo vypadá, se můžete podívat níže ve videu:

Top of Tyrol

Jižně od Innsbrucku se poblíž hranic s Itálií nachází vyhlídková plošina Top of Tyrol. Ta patří mezi nejkrásnější vyhlídky na světě. Plošina je vytvořena ze dřeva a oceli, vysunuta je 9 metrů do volného prostoru nad skálou. Vidět z ní návštěvník může desítky třítisícovek a opravdu nezapomenutelná panoramata. Více informací naleznete zde.

Reklama

Doporučované