Hlavní obsah

Ponožky v sandálech i leopardí vzor. Největší módní prohřešky Čechů

Foto: Shutterstock.com

Ponožky v sandálech jsou stále koloritem léta, přestože by je řada lidí ze šatníků odstranila. Ilustrační fotografie.

Reklama

Letní období s sebou přináší i módní kombinace, které by řada lidí v ulicích nejraději neviděla. Průzkum módního vyhledávače Glami ukázal na nejčastější z nich.

Článek

Ženám v Česku nejvíce vadí, když muži nosí ponožky v sandálech. Více než polovina respondentek by tuto stálici v mužském oblékání nejraději odstranila. Téměř 40 procentům z dotázaných žen vadí také slipové plavky.

Mezi další „módní prohřešky“, které ženy u mužů vidí jako zásadní, se zařadila kombinace vysokých ponožek a mokasín a rovněž oblékání spodního prádla pod plavky.

Nejvíce dotázaných mužů se zase shodlo, že by nepostrádali, kdyby v létě na ženách neviděli leopardí vzory. Čtvrtině se na ženách nelíbí ledvinky a zhruba pětina mužů by přivítala, kdyby ženy nenosily legíny mimo sportovní aktivity.

Průzkumu se zúčastnilo 5 286 českých uživatelů vyhledávače módy Glami. Většinu respondentů tvořily ženy, mužů se zúčastnilo 17 procent. Sběr dat proběhl letos v dubnu. Průzkum se uskutečnil také v dalších zemích, kde společnost působí – konkrétně v Bulharsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku a v Řecku.

Ponožky v sandálech nejsou populární ani v dalších zemích

Ponožky v sandálech ale nevadí jenom Češkám, podle průzkumu okupují první příčku módních úletů také v případě Slovenek, Maďarek, Rumunek, Bulharek i Řekyň.

Téměř třetině žen ze Slovenska a Maďarska pak vadí nošení gumových „kroksů“ mimo zahradu. V Rumunsku by zase ženy z mužských šatníků rády vyřadily přiléhavé džíny, takzvané skinny jeans. Pětině Rumunek se také nelíbí, když muži v létě nosí ve městech tílka, stejně tak tento „trend“ neoceňuje více než pětina dotázaných z Bulharska.

V Řecku zase ženám podle průzkumu vadí, když muži nosí zlaté šperky, například řetězy a prsteny. Téměř pětině se také na mužích nelíbí příliš velké oblečení, takzvané oversize.

Přepínat mezi zeměmi lze kliknutím na jednotlivé záložky.

Muži z ostatních dotazovaných zemí se na nejméně oblíbeném kousku v dámských šatnících tolik neshodují. Slovákům stejně jako Čechům podle průzkumu nejvíce vadí oblečení s leopardím vzorem. Maďaři a Rumuni by z módních trendů nejraději vyřadili oblečení větší velikosti (oversize), téměř třetině Řeků se zase podle průzkumu nelíbí kombinace punčocháčů v otevřené obuvi.

Přepínat mezi zeměmi lze kliknutím na jednotlivé záložky.

Čím víc, tím líp

Průzkum také ukázal, že na dovolenou si Češi balí příliš mnoho oblečení, které následně nevyužijí. Vyjádřila se takto více než polovina respondentek a 43 procent respondentů. Poměrně velká část z dotázaných, 37 procent žen a 38 procent mužů, ale míru potřebného oblečení umí odhadnout.

„Zpravidla pak plníme kufr více kusy, než potřebujeme – většina respondentů s nadsázkou uvádí, že sbalí celý šatník a nosí jedny plavky a šaty,“ uvádí Glami k průzkumu.

Reklama

Doporučované