Hlavní obsah

Magnesia Litera zná vítěze, rekordní zásilka nosorožčích rohů a nové kondomy v Argentině

Den očima Pavla Lochaře.Video: Pavel Lochař, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události ze dne 8. dubna vybíral redaktor Pavel Cyprich.

Článek

Jestli plánujete v létě dovolenou u moře, tak obrňte své nervy. Pokud se spoléháte na nákupy na poslední chvíli, tak letos na ně raději rovnou zapomeňte. Kvůli odstavení letadel Boeing 737 MAX 8 a 9 začínají některé letecké společnosti rušit lety a cestovní kanceláře zvažují, že omezí podej last minute zajezdů. A navíc se může stát, že vy, co už dovolenou máte zaplacenou, se kvůli nižší kapacitě možná nevejdete do letadla a poletíte o den nebo dva později. Zkrátka není letadlo jako letadlo.

Ale nezoufejte, mám pro vás radu – zkuste třeba jet trabantem. Rychle zapomenete na práci a ještě zažijete dobrodružství. Inspirovat se můžete filmem Trabantem tam a zase zpátky, který jde ve čtvrtek do kin a uzavírá 12leté putování žlutých trabantů po všech kontinentech. Jen ale nezapomeňte v zaměstnání nahlásit, že se vrátíte až za měsíc, dva nebo tři… Odpočívat se prostě musí.

Pokud zavítáte třeba do Afriky, tak pozor na nosorožce a tamní ochránce přírody. Ti totiž teď dost zuří. V Hongkongu úřady zadržely rekordní zásilku nosorožčích rohů – celkem 82 a půl kilogramu, v přepočtu za 46 milionů korun. Zásilka připlula lodí z Jihoafrické republiky, oficiálně jako náhradní díly do aut. Rohy měly sloužit pro lékařské účely… Prý jsou skvělým lékem na rakovinu a kocovinu. Já radím, raději nepít…

Když byste chtěli přeci jen trochu zábavy, tak jeďte třeba do Argentiny. Mají tam totiž nové kondomy ve speciální krabičce. Důmyslné zařízení musí otevírat vždy dva lidé společně. Krabička má fungovat jako prevence před znásilněním. Společné otevírání bude jasným souhlasem obou partnerů k sexuálnímu potěšení.

A pokud vám přeci jen sex nic neříká, tak na dovolené i jinde raději čtěte. Magnesia Litera zná vítěze. Knihou roku 2019 je román Radky Denemarkové – Hodiny z olova, který vypráví o krizi evropské společnosti i rodiny, o hledání nového smyslu života a pevného bodu v něm, ale také o Číně jako totalitní zemi. Nechci být skeptický, ale přijde mi, že místo do Říma, vedou v poslední době všechny cesty spíš do Číny. Tak rychle k volantům nebo kormidlům a změňme kurz, dokud je ještě čas…

Reklama

Doporučované