Hlavní obsah

Majitel Dotykačky posiluje pozice u Microsoftu, koupil další IT firmu

Foto: Pixabay.com

Český dodavatel koncernu Microsoft změnil majitele.

Reklama

Tuzemská softwarová společnost Mainstream Technologies změnila i se svou mateřskou firmou PowerStream majitele. Novým vlastníkem je společnost Solitea. Hodnota transakce se počítá ve stovkách milionů korun.

Článek

Programátorskou firmu Mainstream Technologies, která patří mezi významné tuzemské dodavatele amerického Microsoftu, ovládla IT společnost Solitea. Pro Microsoft dělá hodně také Solitea, takže akvizicí svou pozici u koncernu ještě více posílí. Prodávající stranou byl zakladatel Mainstream Technologies Ladislav Šolc a další dva spolumajitelé.

„Microsoft je pro nás v současnosti nejvýznamnějším partnerem v segmentu řešení pro velké společnosti. Máme ambice stát se lídrem cloudové transformace na českém trhu a zároveň se chceme stále více zapojovat do realizací mezinárodních projektů. Naším cílem je zaujmout pozici vedoucího hráče i v oblasti ucelených řešení pro ochranu, vizualizaci a správu IT bezpečnosti,“ uvedl Martin Cígler, šéf představenstva a menšinový akcionář Solitei. Akvizice Mainstream Technologies má pomoci tuto vizi naplnit.

Společnost Mainstream Technologies vznikla před 15 lety. Její doménou jsou cloudové služby pro firmy. Podnik s tržbami kolem 300 milionů korun zaměstnává desítky odborníků. Na managementu firmy se po akvizici nic nezmění.

Spojení se silnou skupinou Solitea nám díky obchodním synergiím pomůže akcelerovat.
Ladislav Šolc, zakladatel Mainstream Technologies

„Po 15 úspěšných letech na trhu jsme hledali nové příležitosti k rozvoji našeho byznysu. Spojení se silnou skupinou Solitea nám díky obchodním synergiím pomůže akcelerovat a v následujících 2 letech vyrůst až trojnásobně,“ řekl Šolc z Mainstream Technologies.

Brněnská Solitea je rychle rostoucí společností se zaměřením hlavně na informační technologie pro firmy. Do portfolia podniku patří i pokladní systémy Dotykačka. Ve společnosti pracuje přes 1 000 lidí. Letošní tržby plánuje Solitea ve výši 2,5 miliardy korun. V posledních letech uskutečnila Solitea řadu dalších akvizic.

Většinovým akcionářem Solitei je slovenská investiční společnost Sandberg Capital. Ta nedávno koupila 40procentní podíl v české technologické společnosti Daktela.

Reklama

Doporučované