Hlavní obsah

Majitel New England Patriots čelí obvinění v kauze zneužívání sexuálních otrokyň z Číny

Robertu Kraftovi hrozí až rok vězení a sto hodin prospěšných prací.Video: Monika Durajová

 

Reklama

Robert Kraft, majitel vítězného týmu amerického Super Bowlu New England Patriots, byl v pátek obviněn z využívání nelegální prostituce. Kromě Krafta bylo podle serveru NBC News obviněno minimálně dalších 25 lidí.

Článek

Sedmasedmdesátiletý Kraft podle serveru CNBC dvakrát využil služby wellness centra, které sloužilo jako zástěrka nelegálnímu nevěstinci a ve kterém bylo násilím drženo několik žen převážně z Číny jako sexuální otrokyně. Oficiální mluvčí Roberta Krafta vinu popřel. Policie však tvrdí, že disponuje svědky i záznamy z kamer. Kraftovi hrozí až rok vězení a sto hodin veřejně prospěšných prací. Prostituce je na Floridě trestným činem.

Celá akce je součástí několikaměsíčního vyšetřování floridské policie zaměřeného na obchod s lidmi. Kraft není ve vazbě, ale bude na něj zřejmě vydán zatykač.

Kraft je také znám jako podporovatel Donalda Trumpa. Na Trumpovy inaugurační oslavy nástupu do funkce prezidenta USA daroval jeden milion dolarů. Kraftovo jméno se také objevilo na seznamu Paradise Papers neboli Dokumentů z ráje, které v roce 2017 zveřejnily jména osob a firem a jejich daňové úniky do daňových rájů.

Reklama

Doporučované