Hlavní obsah

Majitel TV Barrandov Soukup oznámil kandidaturu na prezidenta

Majitel TV Barrandov Jaromír Soukup oznámil kandidaturu na prezidenta v roce 2023.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Podnikatel a generální ředitel TV Barrandov bude kandidovat na prezidenta. Oznámil to na Twitteru své televize. Majitel mediálních firem Médea Group a Empresa Media oznámil aktivní vstup do politiky už na začátku roku, kdy založil politické hnutí List Jaromíra Soukupa.

Článek

Kontroverzní majitel TV Barrandov Jaromír Soukup, který je zároveň moderátorem několika jejích pořadů, oznámil kandidaturu na prezidenta. „Když jsem viděl tu velkou podporu ze strany veřejnosti, tak jsem přemýšlel, že to stojí za zvážení. A rozhodl jsem se, že to v tom roce 2023 opravdu zkusím,” uvedl na Twitteru.

Soukup už dříve uvedl, že dotazů na svoji případnou prezidentskou kandidaturu dostává řadu. „Já o tom docela vážně uvažuji. Ta věc přijde v roce 2023. A když vidím docela slušnou podporu ve výzkumech, vysokou známost mého jména, skoro 90 procent, a poměrně málo lidí, zhruba jen okolo deseti procent, kteří mě opravdu nemusí, tak o tom uvažuji,“ uvedl Soukup. Posléze řekl, že kandidovat skutečně zkusí. „Uvidíme, jak to dopadne,“ dodal.

O možné kandidatuře padesátiletého podnikatele, který se netají svým obdivem k prezidentovi Miloši Zemanovi, se už v minulosti zmínil expředseda ČSSD a bývalý premiér Jiří Paroubek. V internetovém pořadu XTV uvedl, že v případě Soukupa jde o zbohatlíka, který chce do politiky. „Někdo mu asi nakukal, že může být prezident republiky, a vede sám sobě permanentní volební kampaň. Je komentátorem, šéfem, je to trapné,” uvedl bývalý politik.

V případě založení nového politického hnutí List Jaromíra Soukupa podnikatel uvedl, že chce bránit národní zájmy před zkorumpovanými politiky a oligarchy. Soukup se kolem politiky angažoval už dřív, v minulosti pomáhal s financováním kampaně Straně zelených a později financoval Demokratickou stranu zelených, za kterou i neúspěšně kandidoval v roce 2009 do Evropského parlamentu.

Reklama

Doporučované