Hlavní obsah

Maláčová nic nedělá, tvrdí Babiš. Její ministerstvo chce pro ANO

Foto: vlada.cz

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

Reklama

Premiér Andrej Babiš se pustil do ministryně práce Jany Maláčové. Na ministerstvu prý nic nedělá, jen marketing.

Článek

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) si podle premiéra Andreje Babiše (ANO) udělala ze svého resortu jen marketingový nástroj. Babiš to podle serveru Novinky.cz uvedl před svým odletem z Budapešti, kde byl na dvoudenní pracovní návštěvě.

„Maláčová nedělala nic, pojala to jako marketingový nástroj. Ministerstvo je potřeba restrukturalizovat,“ uvedl Babiš, který by proto ministerstvo po volbách rád viděl v rukách svého hnutí ANO.

Vedlo by ho podle něj úplně jinak. „Máme plno lidí, kteří nepracují a mohli by pracovat. Někteří v 15 letech chodí na pracák a přitom by mohli dostudovat. Resort je největší spotřebič peněz,“ citovaly premiéra Novinky.

Maláčová na Babišovo prohlášení obratem reagovala na Twitteru. „Tak hnutí ANO usiluje o resort MPSV. Aby si mohlo přivézt do Česka 300 tisíc cizinců. Ti budou nahrazovat naše lidi a srážet výplaty dolů. A s tím nemůžu souhlasit,“ uvedla Maláčová s tím, že MPSV musí mít taková politická strana, která hájí obyčejné pracující.

„Na všech a na všem se byznys dělat nedá!“ dodala s tím, že Babiš se marketingu věnuje po dobu celého svého působení ve vládě.

Reklama

Doporučované