Hlavní obsah

Malba komiksového reportéra Tintina se vydražila za téměř 600 tisíc dolarů

Obrázek komiksového Tintina se vydražil za 600 tisíc dolarůVideo: Reuters

 

Reklama

Kromě malby ze série Žezlo krále Ottokara aukce nabídla také komiksový miniseriál z knihy Záhadná hvězda či kopii komiksu Míříme na Měsíc podepsanou americkými astronauty. Ta svého kupce však nenašla.

Článek

Vzácná tušová malba reportéra Tintina a jeho psa Filuty se v aukci v Paříži prodala za necelých 600 tisíc dolarů, v přepočtu 13 milionů korun. Ilustrace vyšla jako titulní stránka série Žezlo krále Ottokara pro dětský týdeník Petit Vingtième v roce 1939. Autorem je belgický kreslíř Hergé.

„Dosavadní majitelka měla tuto kresbu doma od svého dětství. Jako malá dívka potkala Hergého a ten jí obrázek daroval,” řekl agentuře Reuters expert na komiksy aukčního domu Artcurial Eric Leroy.

Aukce dále nabídla další díla s tematikou Tintina. Za komiksový miniseriál z knihy Záhadná hvězda vítěz aukce zaplatil více než 350 tisíc dolarů (7,5 milionu korun). Kopie komiksu Míříme na Měsíc podepsaná americkými astronauty však svého kupce nenašla.

Tintin je jednou z nejznámějších komiksových postav vůbec a popularitě se těší dodnes. Jeho příběhy byly přeloženy do 90 jazyků, dosud se prodalo více než 200 milionů kopií.

Reklama

Související témata:

Doporučované