Hlavní obsah

„Málem jsem ji zabil.“ Pražský taxikář napadl ženu, pak se fyzickým útokem chlubil na kameru

Video z ostré hádky obsahuje vulgární výrazy (snížená kvalita zvuku).Video: Vít Masare, Petr Kučera

 

Reklama

Boj o pěší zóny v Praze dál pokračuje. Tentokrát už nejde o zákaz cyklistů, který prosadil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, ale o konflikt místních obyvatel s taxikáři, kteří si právě z pěší zóny u Karlova mostu udělali svoje stanoviště.

Článek

V úterý v odpoledních hodinách upozornila jedna z obyvatelek Prahy 1 taxikáře u Karlova mostu, že stojí se svým autem v pěší zóně. Ten na její upozornění zareagoval fyzickým útokem a udeřil ji do tváře. Ihned po incidentu nasedl do auta a odjel.

Následující den se za stejným taxikářem vydal místní zastupitel z Prahy 1 Petr Kučera (Zelení), aby se jej na incident zeptal. Tentokrát si celou situaci natáčel a vysílal živě prostřednictvím Facebooku. Taxikář (Patrik E.) ve videu útok na ženu potvrzuje a dodává: „Já ji málem zabil. Dostala facku, že si normálně tamhle rozsekla hlavu.” Společně se svým kolegou přezdívaným „Leštěnka“ stojí v ulici Mostecká každý den, a to na místech, která stání zakazují.

„Šli jsme s kolegou ulicí Mostecká, na pěší zóně parkovali dva taxikáři. Den před tím dal jeden z nich facku naší kamarádce Amálce. Tak jsme se jich zeptali, jestli se tak skutečně stalo, tentokrát na kameru. Po slovním napadení a strkanici jsme zavolali městskou policii. Nakonec dorazila i státní policie a taxikáři udělila pokutu za přestupek - za hrubost,“ dodává Kučera.

Reklama

Doporučované