Hlavní obsah

Malí herci nebo tanečníci mohou o prázdninách opět vyrazit na Letní Ambroziádu

Rozhovor s ředitelkou agentury Ambrozia Nikolou Krejčovou a divadelní a seriálovou herečkou Dominikou Hrazdílkovou.Video: Kamila Bejlková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ambroziáda 2019 se blíží. Za necelé dva měsíce nabídne umělecká agentura Ambrozia kurzy herectví, tance, filmových a muzikálových dovedností nebo mediální kurzy, a to pro všechny děti a mladé lidi, kteří se možná některou z těchto cest jednoho dne vydají i ve svém profesním životě.

Článek

Letní Ambroziáda je projekt, který každoročně sestává z kurzů, na kterých lektoři uměleckých a mediálních profesí dětem zábavnou formou ukazují, jak to v rámci těchto povolání chodí. Děti tak letní čas tráví výrobou svých filmů, zdokonalují se v pohybu a hlasové průpravě, učí se improvizaci, různým tanečním stylům, moderaci a řadě dalších aktivit.

Mezi lektory patří například herci Jan Přeučil, Tereza Kostková, Arnošt Goldflam nebo Martin Dejdar. Muzikálové herectví pak učí třeba Míša Tomešová nebo Martin Pošta, který má na starosti i lekce zpěvu.

„Hned na začátku kurzu si lektor s dětmi sedne a zeptá se jich, proč jsou tady, co si z kurzu chtějí odnést. Někdo si chce zahrát před kamerou, někdo si chce napsat scénář a naučit se, jak se to dělá. Lektor tím postupně zjistí, kdo si chce z kurzu co odnést a tomu přizpůsobí výuku,“ popisuje jednu z možností ředitelka agentury Ambrozia Nikola Krejčová. Děti si rozdělí jednotlivé role a na konci turnusu pak vznikne hotový film.

Letní kurzy Ambroziády trvají od konce června až do konce srpna, tedy po celé školní prázdniny. Zúčastnit se jich mohou děti v šestnácti městech po celé republice. Kromě tuzemských kurzů nabízí Ambrozia i osm turnusů v chorvatské Istrii.

V úvodním videu si také můžete poslechnout zkušenosti Dominiky Hrazdílkové, která se kurzu účastnila ve svých osmnácti letech a nyní je nejen divadelní a seriálovou herečkou, ale také lektorkou kurzů v Ambrozii.

Rozhovor je součástí pořadu Rodinka, který můžete sledovat každý všední den od 9 hodin na Televizi Seznam.

Návod k naladění televize najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované