Hlavní obsah

Maloval světlem i v America’s Got Talent: Jak se Alex Dowis na soutěž připravoval?

Výtvarník Alex Dowis slaví úspěchy v zahraničí.Video: Pavol Martaus

 

Reklama

Už když byl malý kluk, uvědomoval si, že zvládne malovat mnohem lépe než jeho vrstevníci. Přesto byla jeho cesta k umění poměrně dlouhá. Pak ale Alex Dowis zkusil jednu z českých talentových show a lidé si jeho světlomalbu zamilovali. Dnes s ní slaví úspěchy i v zahraničí.

Článek

Techniku, kterou vymyslel, předvedl na pódiu poprvé v roce 2012 v soutěži Česko Slovensko má talent. „Já jsem maloval do písku dřív, než jsem maloval světlem a to mě vlastně přivedlo na vlastní cestu. Věnuji se jí od roku 2008. Trvalo mi asi 3 roky, než jsem se s vystoupením dostal na stage,“ zavzpomínal Dowis na začátky.

Poptávka po jeho práci najednou začala převyšovat nabídku, a tak si Alex založil studio a začal učit mladé umělce. To považuje za jeden ze svých největších úspěchů. Dalším z nich je bezpochyby účast v americkém Talentu. Sám se do něj nepřihlásil. Pozvali ho tamní skauti, kteří hledají zajímavé umělce z celého světa, aby soutěž oživili. I když měl výtvarník v té době velké problémy s ramenem a nasmlouvané závazky, ani na chvíli o své neúčasti neuvažoval.

„Taková věc se zpravidla neodmítá, když nemusíte, už jenom proto, že ta mediální síla takové prezentace má takovou hodnotu finanční, že není možné si ji koupit. Alespoň z mé pozice,“ vysvětlil. Alex je prvním Čechem, který se účastí v America’s Got Talent může pochlubit. Ani telefonát od skautů však nebyl automatickou vstupenkou. Když nabídku přijal, čekaly ho zkušební hovory. Ty prověřovaly jeho angličtinu. Musel vypilovat i svůj osobní příběh a navíc vymyslet novou show. Do toho všeho přišla další neodolatelná nabídka.

Jaká? To už se dozvíte v úvodní reportáži, která je součástí Magazínu Slavní.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované