Hlavní obsah

Malování, pes i divadlo. Vladimír Polívka otevřeně o tom, co ho naplňuje

Vladimír Polívka v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Ondřej Kočí, Seznam Zprávy

 

Reklama

,,Obklopuji se věcmi, které mě mají rády. Bezstarostný život je v podstatě únik.“ Herec Vladimír Polívka promluvil o „přízracích“ na jevišti a v životě.

Článek

Během svých necelých třiceti let toho stihl relativně hodně. Narodit se v Ženevě, vyrůst v Brně, studovat (mimo jiné) v Kanadě a divadelně zakotvit v Dejvicích. To ale zdaleka není vše, co – vedle slavného jména a výčtu divadelních i filmových rolí – k tomuto mladému a talentovanému herci patří.

Dokonce přívlastek „mladý“ by mohl v tomto smyslu působit poněkud pejorativně, vždyť Vladimír je již dávno na prknech i před kamerou rovnocenným partnerem svých zkušenějších kolegů.

,,Myslím si, že nejsem nositelem nějakého nadpozemského daru talentu. Všechno je to z velké části o soustředění, koncentraci a hlavně o tom, dokázat přesvědčit druhé o tom, že mi na tom záleží,“ rozpovídal se v rozhovoru pro magazín Slavní na Televizi Seznam.

S Dejvickým divadlem se mají vzájemně rádi už několik let. Jeho prozatím poslední tamní inscenací je Ibsenovo drama „Přízraky“ – hra o pokrytectví, povrchnosti a zkrášlování reality. „Například takový ten obrázek o tom feeling good, se kterým se dnes setkáváme na sociálních sítích – hlavně ukázat, že žiju bezstarostně. Myslím si, že je to spíš únik než realita. Ale pokud to tak někdo chce, tak mu to rozhodně neberu,“ říká herec v otevřeném a upřímném rozhovoru.

Za jeden z pozitivních přízraků pak označil touhy, které nás v životě provází – a často motivují. ,,Rád bych se naučil italsky. To je jeden z těch přízraků, které mě pronásledují – a já to vesele odkládám…“

Co vše na sebe Vladimír Polívka ještě prozradil? Kdo může za to, že se jeho pejsek jmenuje Bešamel? A co slíbil své kolegyni Kláře Melíškové? Dozvíte se v magazínu Slavní, který celoplošná Televize Seznam vysílá každé úterý od 21 hodin.

Reklama

Související témata:

Doporučované