Hlavní obsah

Maltská policie zadržela deset lidí podezřelých z vraždy investigativní novinářky

Policie zadržela podezřelé z vraždy maltské novinářkyVideo: AP

 

Reklama

Předseda vlády nejdříve oznámil zadržení osmi lidí, později řekl, že zatčeni jsou ještě další dva. Všichni jsou Malťané a většina má záznam v trestním rejstříku.

Článek

Maltská policie v pondělí zadržela deset osob podezřelých z účasti na vraždě investigativní novinářky Daphne Caruanové Galiziové, spáchané před téměř dvěma měsíci. Podle agentury Reuters o tom informoval maltský premiér Joseph Muscat.

Předseda vlády nejprve oznámil zadržení osmi podezřelých, přičemž sdělil pouze to, že všichni jsou maltští občané a většina z nich už má záznamy v trestním rejstříku. O něco později na Twitteru oznámil zatčení ještě dvou osob, k nimž však žádné další informace neposkytl. Agentura AP následně s odvoláním na nejmenované policejní zdroje napsala, že i tito dva podezřelí jsou Malťané.

Muscat žádné jiné podrobnosti sdělit nechtěl kvůli obavě z případného ohrožení dalšího vyšetřování případu.

Zásah podle AP zřejmě pokračuje, protože policie a armáda izolovaly oblast v malém městě Marsa, které leží nedaleko maltského hlavního města Valletty.

Policie má podle Reuters nyní 48 hodin na to, aby proti zadrženým vznesla obvinění. Pokud tak neučiní, bude je muset propustit.

Caruanová Galiziová zemřela 16. října po výbuchu nálože umístěné pod její auto. Zabývala se praním špinavých peněz na Maltě. Na jaře obvinila několik lidí blízkých premiérovi, že si otevřeli účty v Panamě, kam posílali nekale získané peníze. Šéfa opozice zase obvinila z praní špinavých peněz, které prý pocházely z londýnských nevěstinců.

Reklama

Související témata:

Doporučované