Hlavní obsah

Mám pocit, že k vám jezdím velice málo. Zapracuji na tom, říká uznávaný jazzman Avishai Cohen

Avishai Cohen v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Lukáš Šereš

 

Reklama

Izraelský jazzman Avishai Cohen do Česka jezdí pravidelně posledních patnáct let a velice rychle se vypracoval od malých klubů až k nedávnému vystoupení ve Foru Karlín. Pro Seznam promluvil o aktuální desce i dojmech z Česka a přidal i budoucí plány.

Článek

„Jezdím k vám posledních patnáct let a jsem velice nadšený z místních obyvatel, které jsem za ty roky potkal. Zároveň Praha je jedno z nejkrásnějších měst, ne-li nejkrásnější na světě. Vždy je úžasné se k vám vrátit. Spíš bych řekl, že nejezdím dostatečně často,“ říká v úvodu Avishai Cohen.

Po velice úspěšném albu 1970 z roku 2017, které mělo i poměrně velké komerční ambice, se Avishai vrací ke svým kořenům a v červnu vydává minimalistické instrumentální album Arvoles. „Z pohledu kompozic se jedná o navázání na mé dosavadní zkušenosti, ale styl hry a hlavně způsob našeho propojení, což podle mě uslyšíte dnes večer, ovlivnilo celou desku víc než já sám. Vše jsou pochopitelně nové skladby, ale za inovacemi je hlavně naše propojení v kapele,“ dodává Cohen.

V průběhu následujících měsíců se k nám Avishai Cohen vrátí hned několikrát, včetně vystoupení se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu: „V listopadu k vám dorazím s konceptem, kterému se věnuji v posledních letech. Je to vždy úžasný zážitek, protože je to masivní emocionální zážitek. Každý večer je tam jakoby nejvíc ze mě. Ať už jde o psaní, zpěv, hru nebo orchestr, vše je tam najednou. Základem je pochopitelně naše trio, ale to je doplněno početným orchestrem. Je to blízké šílené rockové energii, ale samozřejmě v rámci orchestru.“

Celý rozhovor najdete v úvodním videu. Je součástí magazínu Slavní, který Televize Seznam vysílá každé úterý od 21 hodin.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované