Hlavní obsah

Mám stažený žaludek a pocity jako v roce 1989. Demokracii budeme muset bránit, říká herečka Kolářová

Výzva Renaty Kalenské s herečkou Danielou Kolářovou. Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Děsí mě absence vkusu a hodnot. Domnívala jsem se, že ty hodnoty si pojmenujeme a budeme k nim směřovat. Začíná to ve volebních programech stran, kde žádný morální rejstřík neexistuje, říká herečka Daniela Kolářová ve Výzvě Seznamu.

Článek

„Říká se, že umělci jsou citlivým měřítkem. Někteří mocní a politici si z toho dělají legraci. Pro mě je to znamení, že se opravdu něco podstatného děje,“ tvrdí herečka o petici Pět vět, kterou na udílení cen Český lev podepsalo 370 umělců. Petice je reakcí na inaugurační projev prezidenta Miloše Zemana a útoky politiků na česká média.

„Mám stažený žaludek, že nás čekají daleko masovější protesty a bude se něco dít. Budeme muset demokracii bránit,“ dodává herečka. Podle Kolářové nevyznáváme jako společnost mravní zásady a křesťanský model, ke kterému jsme se i členstvím v Evropské unii přihlásili.

Herečka Daniela Kolářová převezme na slavnostním zahájení letošního Febiofestu cenu Kristián za přínos kinematografii. „Považovala jsem to dlouho za vtip. Snažím se na to připravit. Film a herectví dělám z lásky a ze zájmu. Nikdy mě nenapadlo, že bych za to měla být oceňována,“ popisuje skromně své ocenění.

Proč si myslí, že nás čekají masové protesty v ulicích? Opravdu jí současnost v mnoha ohledech připomíná dění před sametovou revolucí? Jak se dívá na současnou společnost? A co nejvíce miluje na hraní? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den ve 21:00 a 21:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované