Hlavní obsah

Mám tříletou dceru, která má šedesátiletou sestru. Očekává se ode mě další dítě, říká Saudek

První část rozhovoru s fotografem Janem Saudkem: o ženách, sexu, focení i Zemanovi. Video: Renata Kalenská, Seznam Zprávy

 

Reklama

Můj bratr byl nepřekonatelný. Měl větší úspěch u žen, i ten finanční. Velice jsem ho miloval. Do určité doby to byl nejlepší člověk, kterého jsem znal, říká v Osmičce Renaty Kalenské fotograf, malíř a spisovatel Jan Saudek.

Článek

Jeden z nejlepších českých fotografů potvrdil svoji pověst a v rozhovoru otevřel řadu témat, u kterých se možná budete lehce červenat. V první části Osmičky došlo na debatu o ženách, politice, focení i na jeho vztah se zesnulým bratrem.

„Všichni tvrdí, že za první republiky to bylo lepší. Naše země vzkvétá a nikdy to nebylo tak dobré, jako to je teď. Nic mě nebolí. Žiju. Mám tříletou dceru, která má šedesátiletou sestru. Je to velmi dobré,“ říká Jan Saudek.

„Mám radost z toho, že jsem naživu a nedělám po ulici hnus. Mám poprvé v životě hodnou ženu,“ dodává s tím, že okolí od něho asi očekává dalšího potomka. On sám ale přiznává, že v životě měl opravdu velké štěstí a nechce ho už více pokoušet.

Druhá část Osmičky o dětech, kráse žen i umění. Fotograf Saudek v Osmičce Renaty Kalenské. Video: Renata Kalenská, Seznam Zprávy

Milovník žen vzpomíná v rozhovoru na osudová setkání a tvrdí, že ženy se nemají za co stydět. „Muži jsou zvláštní tvorové, ženy rozumí životu, to chlap neumí,“ popisuje. Saudek se vyjádřil i ke svému focení. „Mám poslední dobou blok. Nedávno jsem to zkoušel na svých známých. Byly to dobré fotky, ale já tam cítím psychický blok,“ tvrdí v rozhovoru.

Proč se možná vrátí zpátky k focení? Jsou opravdu všechny ženy nádherné? Může se umění dělat pro peníze? A jaký zážitek má s komunistkou? Podívejte se na rozhovor.

Pořad Osmička sledujte ve středu ve 20:00 na Televizi Seznam.

Máte už naladěnou Televizi Seznam? Náš návod vám pomůže.

Reklama

Doporučované