Hlavní obsah

Mám vážnou obavu o nezávislost policie. Jsou tu otazníky, zda spravedlnost měří v této zemi všem stejně, říká Jurečka o kauze Babiše

Marian Jurečka hovořil o své kandidatuře do čela KDU-ČSL.Video: Pavel Cyprich, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Jsou tu vážné pochybnosti. Odstupovalo se kvůli tomu, že někdo má špatně citace v diplomové práci. Nesmí tady být ani nepřímý střet zájmů. Premiér Babiš by měl odejít do doby, než se jeho kauza vysvětlí,“ říká první místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Článek

„Je tady spousta otázek, které nejsou vysvětleny. Odchod současného policejního prezidenta, který jde dělat velvyslance na Slovensko, nebyl objektivně do dnešního dne vysvětlen. Jsou to i nátlaky na pana Murína. Jsou to věci, které vzbuzují velké otazníky, zda za současné vlády není vytvářen přímý, či nepřímý tlak na tyto klíčové složky,“ tvrdí v rozhovoru Marian Jurečka.

Jurečka se na březnovém sjezdu lidovců rozhodl kandidovat do jejich čela. Dosavadní předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek už v říjnu uvedl, že post obhajovat nebude.

„Ptal jsem se, zda moje kandidatura může straně pomoci a převážily odpovědi, že ano,“ uvedl Marian Jurečka ve Večerních zprávách.

Jurečka má podle svých slov ve vedení strany co nabídnout. Čerpat může zkušenosti z širšího vedení strany nebo ze čtyř let v pozici ministra zemědělství. To vedl ve vládě premiéra Bohuslava Sobotky mezi lety 2014 a 2017.

„Dobývání postu předsedy KDU-ČSL pro mě není životním cílem. Delegátům pouze přednáším nabídku svých schopností a zkušeností,“ dodal.

Proč KDU-ČSL nebude kandidovat v evropských volbách v koalici s TOP 09 a STAN? Jak bude opozice postupovat v kauze premiéra Babiše? Neměl premiér pravdu, když říká, že opozice nemá řešení a její jediný program je Antibabiš? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Sledujte Večerní zprávy každý den v 19:15 na Televizi Seznam .

Reklama

Související témata:

Doporučované