Hlavní obsah

Mamba zelená zabíjela. Potvrdila to pitva těla zesnulé majitelky

Pitva zjistila, že třicetiletá žena zemřela po působení neurotoxinu hadího jedu.Video: Redakce Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Prudce jedovatá mamba zelená utekla na začátku října z domu v Hlubočepích, kde policisté nalezli tělo její třicetileté majitelky. Hada, k jehož chovu neměla žena povolení, se podařilo odchytit po třech dnech v nedaleké zahrádkářské osadě.

Článek

Příčinou říjnového úmrtí třicetileté ženy v pražských Hlubočepích bylo uštknutí mambou zelenou.

Pitva prokázala, že žena zemřela po působení neurotoxinu hadího jedu. ČTK to sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský.

Podle prvních informací Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) v Praze úmrtí s uštknutím nesouviselo, žena měla jiné zdravotní komplikace, uvedl tehdy její mluvčí Filip Brož.

„Z výsledku nařízené soudní pitvy vyplynulo, že třicetiletá žena nezemřela vlivem cizího zavinění. Znalci z oboru soudního lékařství určili, že příčinou smrti bylo působení neurotoxinu hadího jedu," uvedla policie na webu.

Zemřelá byla pravděpodobně majitelkou mamby, která na začátku října unikla z domu v pražských Hlubočepích. Hada, k jehož chovu neměla žena povolení, se podařilo odchytit po třech dnech v nedaleké zahrádkářské osadě. „Je pravděpodobné, že případ bude nyní odložen, na smrti ženy nenese nikdo cizí zavinění," dodal mluvčí.

Přivolaní záchranáři museli ženu na místě resuscitovat, poté ji převezli do motolské nemocnice. Když vyšlo najevo, že ji uštkl had, byla převezena do VFN, kde jí podali antisérum. Od té doby byla v umělém spánku. Po necelých dvou týdnech od uštknutí žena zemřela.

Reklama

Související témata:

Doporučované

Hlavní zprávy