Hlavní obsah

„Máme rádi lidi, žijeme v tlupě.“ Tak vypadá domácnost o 16 členech

My, z kruhu. Nová epizoda publicisického pořadu My: Tentokrát o lidech, kteří se rozhodli žít pospolu v jedné domácnosti, ač je nepojí příbuzenské vztahy.Video: Šárka Kabátová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejsou příbuzní, ale sdílejí společné prostory vyjma ložnic, společně nakupují, vaří, hospodaří, starají se o zahradu. Jednou za týden se potkají v takzvaném „kruhu“, kde sdílí svoje pocity, radosti i strasti jejich společenství.

Článek

Kdykoli jsme se cítili unaveni z nepřetržitých sociálních kontaktů, hledali jsme ještě donedávna chvilku klidu a anonymity za stěnami našich domovů. Vytvářeli jsme si soukromý vesmír v blízkosti sebe samých a našich nejbližších.

Dnes se kvůli koronavirové pandemii stala z přítomnosti dalších jedinců vzácnost. Někteří lidé se ale i přes celospolečenskou izolaci nemohli cítit sami. Svůj život se už dávno vědomě rozhodli prožít v tlupě.

Řeč je o komunitě žijící kousek za Prahou v počtu osmi dospělých a jejich dětí. Proč se rozhodli trávit svůj život ve společenství původně úplně cizích lidí? Jak těžké je v domě udržet pohodu a pořádek? Je klíčem ke štěstí budovat malou kolektivní utopii?

I o tom je další díl série My publicistky Šárky Kabátové s názvem „My, z kruhu“, který si můžete pustit v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované