Hlavní obsah

Mandrage vyráží na turné: Krizi máme neustále, naučili jsme se ale spolu komunikovat

Matyáš Vorda, bubeník kapely Mandrage, a klávesista František Bořík pro Slavné o druhé části podzimního turné.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Kapela Mandrage se ve své tvorbě vrací ke kytarám a tvrdšímu zvuku. Už na podzim ji můžete vidět na velkém podzimním turné.

Článek

Zazní na něm i nové pecky z posledního alba Po půlnoci. „Moje asi nejoblíbenější je píseň Apolinář. Je opravdová, je to zpověď našeho zpěváka,“ řekl bubeník kapely Matyáš Vorda ve studiu Slavných.

Podobně jako ostatní kapely i Mandrage občas prochází krizí: „Máme ji neustále. Kapela je živý organismus, všechno se to různě vyvíjí, je to jako jakýkoliv vztah s kýmkoliv. Ale už jsme se spolu nějak naučili komunikovat. I když se pohádáme, tak to není rozpad,“ doplnil.

Nové písně dotvářejí často a z velké míry přímo ve studiu. „Když jsem se bavil s ostatními kapelami, tak to mají hodně připravené do studia a dělají to ve zkušebně. Ale my to děláme raději u počítače a posloucháme, jak by to mohlo znít,“ vysvětlil Vorda.

Další podrobnosti naleznete v úvodním videu. Interview je součástí pořadu Slavní, který můžete vidět každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Související témata:

Doporučované