Hlavní obsah

Manžel náhle zemřel, zůstala sama s postiženými dětmi. Na peníze z pojistky nedosáhne

Záhady Josefa Klímy z 12. 9. 2019: Po manželově nečekané smrti zůstala sama se dvěma postiženými dětmi. Proč pojišťovna odmítá vdově vyplatit jeho životní pojistku?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Proč pojišťovna odmítá vdově vyplatit životní pojistku zesnulého manžela?

Článek

„Manžel se musí obracet v hrobě. Protože nás chtěl zabezpečit a vlastně trpíme.“ Těmito slovy začíná vyprávět svůj příběh Andrea Franková, vdova se dvěma dětmi. První manželství nedopadlo dobře a skončilo rozvodem. Zůstal jí malý syn Jiří a kupa dluhů. Klasické neřešení finančních problémů však táhlo paní Frankovou níž a níž do finanční propasti.

V době, kdy se jí situace zdála už bezvýchodná, se objevila záchrana v podobě nového muže. Hodný a milující ji i jejího syna Jiříka. „Byl nejúžasnější a těžko to nesu i teď, že jsem ho ztratila. Myslím si, že už nikdy v životě někoho takového nepotkám,“ říká Andrea Franková.

Nová láska fungovala nejen jako opora a podpora, ale muž pomohl i s řešením finančních problémů. A z nové lásky přišel na svět i malý Radeček.

Zdálo se, že se všechno otáčí tím správným směrem. Bohužel jen do chvíle, než paní Franková zjistila, že je jejich společné dítě handicapované. Radeček dostal diagnózu nízkofunkčního autismu se středně těžkou až těžkou mentální retardací. Jako hříčka osudu se zdála i diagnóza staršího syna: Postupem doby se přišlo na to, že i Jiřík je autista. Ovšem přesný opak svého mladšího bratra. Jiří je atypický autista s nadprůměrnou inteligencí.

Nový vztah zvládl i tyto zatěžkávací zkoušky, rodina se pomalu začala přizpůsobovat dětem. Nový rytmus života, větší práce s dětmi. I přes to všechno považovala Andrea svého muže za doslova ideálního. Byl oporou všem třem. A pak, jednoho dne, se manžel Andrey domů nevrátil. Srdeční kolaps za volantem. A všechno bylo rázem pryč. „Ještě mi poslal SMS, že se vrací domů. Ale už nedojel,“ pokračuje se slzami v očích Andrea Franková.

Jakoby tato tragédie nestačila, po smrtelné autonehodě nastalo Frankovým to pravé peklo. Muž uzavřel dvě životní pojistky, psány byly na nezletilé děti. Ty ale finance spravovat nemohou, a tak hledala Andrea Franková narychlo někoho, kdo by finance spravoval. Nakonec, dle svých slov, zvolila to nejhorší řešení v životě. „Dodnes bych se za to zabila. Měla jsem říct kamarádce nebo někomu jinému. Třeba zaplatit právníka,“ myslí si dnes.

Proč podle pojišťovny vdova nemůže peníze z životní pojistky získat a do jaké situace se díky tomuto postupu celá rodina dostala, zjistíte v úvodní reportáži.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každý čtvrtek od 20:50.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované