Hlavní obsah

Manželovi řeknu maximálně deset kilometrů, túra je pak dvanáct. Libuše Švormová prozradila, jak na dobrou kondici

V dobříšském zámku herečka vzpomínala na první velkou lásku Jana Otčenáška. Proč se zamilovala do ženatého spisovatele?Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Angelika a Libuše Švormová. Ty dvě už od sebe nikdo neoddělí. Na francouzských romantických filmech o krásné markýze vyrostlo od šedesátých let několik generací. A její česká dabérka má dodnes sametový hlas a dabing patří mezi její excelentní disciplíny.

Článek

„Michèle Mercierová byla překrásná, koukat se na ni byla radost. A Robert Hossein byl výborný herec, a přestože měl jizvu, ženy ho milovaly,” vzpomíná Libuše Švormová na krásnou práci z konce 60. let. V dabingovém studiu si vybavila, jak nezkrotnou šlechtičnu po letech dabovala znovu, pro film Zdeňka Trošky Slunce, seno, jahody. „Helenka Růžičková se dívá na Angeliku a pláče, vedle ní manžel, tomu smrdí nohy… bylo mi už hodně let a já namlouvala zrovna scénu, jak Angelika před svatbou s Joffreyem láká mladíka: ,Já chci, abys to byl poprvé ty, mladý, krásný.”

S herečkou jsme vyjeli na zámek v Dobříši. Jaké na něj má soukromé vzpomínky? Zjistíte ve videu nahoře. Stejně jako tip na udržování fyzické kondice, aby i dávno po 80. narozeninách mohla hrát ve třech divadlech. „Chodím na procházky i na túry. Manželovi vždycky řeknu, že to nesmí být víc než deset kilometrů, pak je to dvanáct,” směje se. A chůze není jediná, která jí pomáhá být fit…

Premiéru pořadu Moje místa Televize Seznam vysílá dnes, v úterý od 20:00. Hned po jeho skončení následují Intimní zpovědi Libuše Švormové.

Reklama

Související témata:

Doporučované