Hlavní obsah

Mapy.cz kreslí největší obrazec do mapy na světě! Oslavte výročí naší země s nimi

Lidé do map „kreslí“ obrazec lva.Video: Mapy.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

Mapy.cz kreslí největší obrazec do mapy a vy se můžete zapojit, a oslavit tak 100 let od vzniku naší země.

Článek

Nejoblíbenější česká turistická aplikace Mapy.cz svým uživatelům umožňuje vyhledat atraktivní místa v okolí, poskytuje tipy na zajímavé výlety, ať už pěšky, na kole nebo autem. Samozřejmostí je i doporučování nejbližších restaurací, hotelů či zastávek městské hromadné dopravy.

V letošním roce se Mapy.cz zapojily do projektu Lví stopa, jehož cílem je pomocí zaznamenaných úseků ujetých na kole vykreslit český státní symbol (dvouocasého lva) do mapového podkladu. Mapy.cz prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu denně využije 750 tisíc lidí.

Do projektu Lví stopa se zapojila i naše moderátorka Anita Baselová. Video: Anita Baselová

V České republice tak, v prostředí mapového rozhraní Mapy.cz, vznikne 100 cyklotras různé obtížnosti o délce přibližně 20 kilometrů. Každá z nich bude mít vlastní popisek a bude upozorňovat na zajímavá místa v okolí. Hlavní cílovou skupinou jsou rodiny s dětmi, které mohou pojmout tuto sportovní aktivitu jako vlastivědné výlety za poznáním ČR. Na své si však přijdou i zkušení cyklisté. Každý účastník se bude moci přihlásit pomocí jednoduchého webového formuláře na webových stránkách www.lvistopa.cz.

Jako předjezdec působí cyklistický nadšenec Milan „Forest“ Silný, jenž vyrazil po Lví stopě už 26. května a během následujících 13 dnů ji absolvuje celou. Z jeho cesty vznikne unikátní obsah, který bude prezentovat zajímavosti na trase i situace, s nimiž se setkává každý cyklista.

Reklama

Doporučované