Hlavní obsah

Marek Eben oslaví se svými bratry 35 let od vydání první desky

Marek Eben s Václavem Koptou zažívají doslova prodlouženou jízdu životem.Video: Pavol Martaus

 

Reklama

Je to už 35 let, co Bratři Ebenové vydali první album s názvem Malé písně do tmy. Sami bratři si ale své dlouholeté působení v hudebním světě neuvědomují. Pro kapelu je to pouze číslo.

Článek

Za tu dobu Marek Eben dokázal, že je úspěšný hudebník, ale především jeden z nejlepších moderátorů v zemi. Sám jako malý věděl, že chce vykonávat profesi, ve které se nesetká s matematikou a fyzikou. Hudba a moderování tak byla sázka na jistotu. I tak zůstává nohama pevně na zemi a to, čím se může živit, nebere jako splněný sen. Má pro to jednoduché vysvětlení: „Někdo moudrý řekl, že nejhorší na světě je, když se vám vaše přání splní! A něco na tom je, člověk po něčem touží, pak se to splní a nepřinese to takové uspokojení, po kterém touží. Přál bych si prožít slušný život a nezvorat to.“

Již několik let moderuje po boku Terezy Kostkové taneční soutěž StarDance. Ani na okamžik ho nenapadlo, že by jednu sezónu místo moderování tančil: „Tak v tom mám jasno, o tom jsem neuvažoval. když to vidím, tak soutěžící mohu jen obdivovat, je to fyzická dřina. Není to zrovna oblast, ve které bych se cítil doma, tak tuto potřebu nemám,“ dodává Marek Eben s úsměvem.

Slavný moderátor se stal také kmotrem nové knihy Václava Kopty s názvem Prodloužená jízda. V té herec doslova glosuje svoje dětství a dospívání. Například to, že jako malý se chtěl Václav Kopta stát řidičem autobusu. Mohou za to jeho rodiče, kteří neměli auto, a tak svého syna vozili všude tímto dopravním prostředkem. A co ještě Marka Ebena a Václava Koptu spojuje? To se dozvíte v úvodním videu, který je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každou neděli večer.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované