Hlavní obsah

Mariah Carey tradičně trhá za vánoční skladbu rekordy. Uhodnete, kolik jí „All I Want for Christmas” vydělá?

Vánoční hit „All I Want for Christmas" trhá rekordy Video: AP, Reuters

 

Reklama

Blíží se Vánoce a k nim nepochybně patří vánoční koledy, ale i americké vánoční hity. Mezi nejoblíbenější patří song „All I Want for Christmas Is You”.

Článek

Kromě klasických „Jingle Bells” tradičně během prosince trhá rekordy i píseň „All I Want for Christmas Is You”, kterou nazpívala zpěvačka Mariah Carey.

A i když se skladba hraje zejména o Vánocích, trhá Carey rekordy v poslechovosti. Za licenční práva si vydělá několik tisíc liber ročně. Podle serveru The Daily Mail je to konkrétně 376 tisíc liber, v přepočtu 10 a půl milionu korun.

V roce 2015 překonal hit „All I Want for Christmas Is You” rekord jako nejpřehrávanější vánoční píseň roku v hudební bance Spotify.

I přestože zpěvačka vydala song už v roce 1994 a je stále „za vodou”, letos v nové tvorbě neotálí. Připravuje projekt v podobě video animace, která by měla doprovázet právě zmiňovanou píseň, ale také vlastní soundtrack s novou tvorbou. Příběh filmu bude o malé holčičce, překvapivě jménem Mariah, která sní o tom, že dostane na Vánoce štěňátko.

Dále zpěvačka plánuje vánoční světové turné v New Yorku, v Paříži nebo v Londýně.

Mariah Carey není jediná, kdo se v tomto období může radovat z úspěchu. Každoročně jsou zejména v Americe populární sklady jako „Merry Xmas Everybody” od Noddyho Holdera a Jima Lea nebo „Wonderful Christmas Time” Paula McCartneyho. Ten si na účet ročně připíše 260 tisíc liber, tedy přes 7 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované