Hlavní obsah

Marie Tomsová o „pravé jihočeské“ a divadlu. Herečka ale nejsem, říká

Rozhovor s bývalou hlasatelkou a dabérkou Marií Tomsovou.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Kdysi patřila k předním hlasatelkám Československé televize, známe ji také jako vynikající dabérku nebo moderátorku. Nějaký čas se už věnuje i ochotnickému divadlu. To všechno je Marie Tomsová.

Článek

Marie Tomsová stále moderuje a dabuje dokumenty. Můžeme ji ale vidět i na jevišti, kam ji dostala kamarádka. Slíbila jí, že když zaskočí za jinou herečku, tak na ni budou všichni hodní. Pro moderátorku je ale divadlo výrazně odlišná profese.

„Nejhorší bylo zvyknout si na to, že musím poslouchat tu narážku na jevišti od hereckého kolegy a že já tu svoji musím říct doslova. Jakmile to řeknu jinak, tak těm ostatním hercům zamotám hlavu,“ říká Marie Tomsová. Na jevišti ale stále musejí být všichni s touto sympatickou herečkou ve střehu. „Já to řeknu, ale pokaždé jinak a jindy,“ směje se Marie Tomsová.

Pravá jihočeská svatba.

V Ránu na gauči zavzpomínala také na svou roli reportérky na pravé jihočeské svatbě ve filmu Slunce, seno a pár facek. „Já jsem Zdeňkovi Troškovi uváděla filmové premiéry a tam ho napadlo, jestli bych si u něj ve filmu zahrála reportérku. Tak já samozřejmě velmi ráda. To natáčení trvalo pět dní, i když můj výstup tak dlouhý nebyl, a moc jsme se přitom bavili,“ říká Marie Tomsová. „Ale to nebyl první film. První film, ve kterém jsem hrála, se vysílal v Německu,“ dodala.

V Česku jsou stovky ochotnických divadel. Minimálně ve dvou z nich uvidíte hrát Marii Tomsovou. V jakých hrách a na jakým místech se dozvíte ve videu nad článkem.

Rozhovor je součástí pořadu Ráno na gauči, který vysíláme na Televizi Seznam každý všední den od 7:00.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Související témata:
Marie Tomsová

Doporučované