Hlavní obsah

Martin Chodúr zpívá vánoční písně. Ty klasické i moderní vydal na vánočním albu

Martin Chodúr pokřtil vánoční album. Inspiroval ho k němu i jeho syn.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Vánoce se nezadržitelně blíží. A naladit se na ně můžete třeba se zpěvákem Martinem Chodúrem. Ten si po dvouleté usilovné práci splnil velký sen – natočil vánoční desku s Janáčkovou filharmonií Ostrava. Pro cédéčko plné koled se rozhodl i proto, že vánoční písně zpívá také svému synovi Martínkovi. Nedávno novinku křtil společně s Hanou Maciuchovou v pražském Jazz Docku.

Článek

„My si s Martínkem zpíváme koledy pořád. On je takový velký zpěváček tříletý a zpíváme si lidové písničky, koledy a také tohle mě přivedlo k té vánoční tematice,” vysvětluje Martin Chodúr, který tak mohl pokřtít své nové vánoční album Hallelujah.

Posluchačům nabídne různorodost. Máte raději klasické koledy, nebo spíš modernější popové písně? Všechno na albu Martina Chodúra je, včetně rocku. A líbí se i herečce Haně Maciuchové. „Pustila bych si celé album Martina Chodúra, protože rozšíří repertoár všech, kteří děkují Ježíškovi, že přišel, obdaroval je, a mají zvyk zpívat mu koledy.”

Autorská píseň Martina Chodúra se jmenuje Síla mít rád, kromě hudby a textu napsal i celou orchestrální aranž.

„Je to samozřejmě popová píseň. A chtěl jsem, aby byla pozitivní, aby lidem dodávala sílu. Ono to někdy opravdu chce sílu k tomu usmát se, k někomu přistupovat jenom čistě, dobře, mile a pozitivně. To jsem chtěl písní předat, a to je pro mě taková vánoční tematika,” usmívá se Martin Chodúr.

Co pro něj i Hanu Maciuchovou znamenají koledy a jak tráví Vánoce? Pusťte si úvodní reportáž, která je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované