Hlavní obsah

Martin Stropnický: Na vládní angažmá to vypadá. Diplomacii nevyloučil

Stropnický: Na nějaké vládní angažmá to vypadá, ale s kulturou to není úplně žhavé.

 

Reklama

Na nějaké vládní angažmá to vypadá, komentuje ve Výzvě Seznamu své povolební vyhlídky dosavadní ministr obrany Martin Stropnický (ANO).

Článek

Ve sněmovních volbách získal Martin Stropnický skoro 18,5 tisíce preferenčních hlasů a v Praze ho co do obliby voličů předstihl jen Karel Schwarzenberg (TOP 09) a Václav Klaus mladší (ODS).

Ihned po volbách se objevily spekulace, kam dosavadní ministr obrany zamíří. V případné Babišově vládě se u Stropnického objevily především úvahy o ministru zahraničí.

„Nikdy jsem si nekladl cíle, co chci. Ale byl jsem na to jakž takž připravený,“ nevyloučil ve Výzvě Seznamu možnost, že by se stal šéfem české diplomacie. Ministerská funkce je podle místopředsedy ANO pravděpodobnější než angažmá na velvyslaneckém postu v Bruselu. Některá média v posledních dnech spekulovala o tom, že by tam Stropnický mohl nahradit Jiřího Šedivého jako šéfa Stálého zastoupení ČR při NATO.

Babišovi věřím

Andreje Babiše po čtyřech letech společného působení ve vládě hodnotí pozitivně. „Vím, co chce. S Andrejem Babišem si lidé spojují fungující stát. Je to osobnost a osobnosti nejsou hladcí lidé, se kterými se poplácáte po zádech,“ říká na adresu svého stranického šéfa.

Co si myslí o prezidentské kandidatuře Mirka Topolánka, kterého Andrej Babiš označil za „nejzkorumpovanějšího premiéra“? Jak vnímá obvinění svého stranického šéfa a vydal by ho ke stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo? Podívejte se ve videu v úvodu článku.

Reklama

Související témata:

Doporučované