Hlavní obsah

Masky v klipech používám jako symboliku. Zpěvačka Giudi se snaží prorazit na české scéně

Rozhovor se zpěvačkou Jitkou Moulisovou alias Giudi.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Televizním divákům může být povědomá z show X Factor, hudebním fanouškům zase z rockové kapely ISUA. V současné době se ale zpěvačka Jitka Moulisová rozhodla vydat vlastní cestou a vystupovat jako Giudi. Představila nový výpravný klip Into the Woods a chystá se i do zahraničí.

Článek

„Jméno Giudi vzniklo úplně jednoduše. Je to přeložený název mého jména do italštiny,“ vysvětluje zpěvačka.

S Itálií je spjatá nejen svým uměleckým jménem, přebývá tam i její přítel. Do slunné země se ale zatím stěhovat neplánuje. Prioritní je pro ni teď koncertování v Česku. Po loňském vydání EP Reborn to Be se singlem Seaside přichází Giudi s novinkou v podobě klipu Into The Woods. Natočil jej režisér Adam Vopička a je ozvláštněný unikátními efekty.

„Klip se točil v Česku a Rakousku. Pracovali jsme na něm několik měsíců s přibližně 25členným týmem,“ doplňuje Jitka Moulisová.

Klip je specifický nejen speciálními efekty. Giudi v něm nosí přes obličej masku. „Pro mě je to symbolika. Obranný mechanismus před vnějším světem. Má chránit člověka před negativními vnějšími vlivy,“ popisuje Jitka.

Se svojí bývalou kapelou ISUA má i přes prozatímní pauzu dobrý vztah. Doufá, že si v budoucnu ještě někdy společně zahrají.

„V dnešní době mít kapelu je hrozně těžké. Čím víc lidí, tím víc je to náročnější na organizaci. A všichni víme, že kapely v dnešní době jak rychle vznikají, tak i rychle zanikají. Nám se nedařilo držet tu pospolitost tak, jak bychom si přáli, a postupně to všechno začalo uvadat. Až jsme se rozhodli, že si dáme pauzu,“ říká zpěvačka Giudi.

Jak svoji hudbu Jitka Moulisová vnímá a kde se vidí za deset let? Podívejte se na záznam rozhovoru v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam. Jak naladit Televizi Seznam, najdete ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované