Hlavní obsah

Matka v kómatu porodila zdravé dítě, pak se probrala. Otec moment natočil

Matka, která v kómatu porodila dítě, se o čtvrt roku později probudila.

 

Reklama

Amelia Bannanová upadla do kómatu po autonehodě. V tu dobu byla v pátém měsíci těhotenství. Dítě se narodilo zdravé přesně na Štědrý den.

Článek

Policistka Amelia Bannanová upadla do kómatu, když byla v pátém měsíci těhotenství. Dítěti proto nikdo nedával příliš velké naděje. Malý Santino se však narodil na Štědrý večer a těší se doteď dobrému zdraví. Jeho rodina to bere jako malý zázrak.

Od té doby chlapečka dávali doktoři do rukou jeho matky, která stále nereagovala. Po čtvrt roce se Amelia začala z kómatu probouzet.

„Výsledky jsou výborné, ale faktem je, že měla velké trauma s vysokou pravděpodobností úmrtí, což zmenšovalo naše naděje v uzdravení. To však není její případ. Zlepšuje se a překvapuje nás,” říká neurochirurg Marcelo Ferreira.

Amelia se do kómatu dostala minulý rok v listopadu, když její partner sjel s autem ze silnice. To se pak převrátilo. Čtyřem spolucestujícím se nic nestalo. Budoucí matka jako jediná utrpěla zranění v podobě fraktury lebky, která jí způsobila krvácení do mozku.

Nyní se však dokáže trochu hýbat, a dokonce odpovídat jednoduchými frázemi. Podle doktora je i možné, že Amelia uvidí svého syna vyrůstat.

Reklama

Související témata:

Doporučované