Hlavní obsah

Materska.com vydává druhé album: Tentokrát už jako antikoncepce nepůsobí

Materska.com – formace ve složení Bára Vaculíková a Lena Yellow – vydává druhé album.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Laktační psychóza. To je název prvního alba, které vydalo duo Mateřská.com. Jak už název vypovídá, vzniklo v době, kdy se jeho autorkám narodily první děti. A protože problémy matek se s růstem dětí mění, dámy tyto změny opět zapracovaly do své tvorby. A tak vzniklo nové album.

Článek

Zakladatelky dua Mateřská.com Bára Vaculíková a Lena Yellow přicházejí s novou deskou Automatka.

„První album bylo trošku jako antikoncepce, ale zároveň jsme se vždycky snažily, aby to mělo nějaký nadhled. Aby se nám z toho kamarádky, které ještě nemají děti, nehroutily. No a tahle druhá deska je pokračování. Je o období, kdy už se žena trochu probere,“ popisuje Bára Vaculíková.

Na obou tvůrkyních je vidět, že jsou ve svých rolích matek už usazené. Při tvorbě prvního alba Laktační psychóza ovšem byla situace o dost jiná. Obě soutěžily v Hlasu Československa a zatímco se ostatní soutěžící připravovali na svá vystoupení, holky během volna kojily a vyměňovaly plenky. Tam začala jejich spolupráce? „Nás seznámil už před hodně lety můj bývalý přítel a setkaly jsme se, jak jinak, ve zkušebně. Hned jsme začaly proplétat vícehlasy a od té doby už jsme se nerozloučily. Jen jsme procházely jedním projektem za druhým a formovaly další.“

Jak jejich partneři zvládají účast dětí ve všech klipech a jaké jsou holky vlastně matky? To zjistíte v úvodní videoreportáži, která je součástí pořadu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované