Hlavní obsah

Mayová klidnila poslance, Soukupovi odcházející investoři a odsouzená oběť sexuálního násilí v Tunisku

Den očima Šimona Trantiny.Video: Šimon Trantina

 

Reklama

Události z úterý 22. února pohledem redaktora Šimona Trantiny.

Článek

V Tunisku je homosexuální styk stále nelegální. Tvrdou realitu nastiňuje případ člověka příjmením Anas z Tuniska, který 2. ledna na policejní stanici ve městě Sfax přišel nahlásit, že jej dva muži přepadli, okradli a znásilnili. Namísto adekvátního policejního postoje na něm ale policisté provedli vyšetření konečníku, které určilo, že měl pohlavní styk s mužem. Ne ale, jakým způsobem a za jakých okolností. To ale tuniským policistům stačilo na to, aby Anase obvinili a nyní poslali do vězení na osm měsíců.

Houstonská policie řešila velmi zvláštní případ. V pondělí jim zavolal člověk, který podával zprávu o v kleci zavřeném tlustém tygrovi v opuštěném domě. Policisté i on sám si mysleli, že dotyčný halucinuje, přičemž domněnku značně posilovalo oznamovatelovo tvrzení, že do domu šel kouřit marihuanu. Když ale policisté přijeli, skutečně nalezli opuštěnou tygřici zavřenou v kleci, kde měla kusy masa jako krmivo. Policisté šelmu vysvobodili, kdo a proč ji zamkl v kleci v prázdném domě, není známo.

Zástupci KLDR a Jižní Koreje v pátek v Lausanne Mezinárodnímu olympijskému výboru oficiálně předloží návrh na společné pořádání letních olympijských her v roce 2032. Jihokorejci již oznámili, že za olympijské město budou chtít Soul, Severní Korea zatím město nespecifikovala, je ale nasnadě, že půjde o to hlavní, tedy Pchjongjang. Zástupci obou zemí se shodují, že by šlo o další důležitý krok v unifikaci korejských národů ukončení napětí mezi zeměmi. Jihokorejský prezident Mun Če-in v minulosti navrhoval i společné pořádání fotbalového mistrovství světa.

Společnost China International Group Corporation se podle Deníku N chystá odejít z mediálních společností Empresa Media a Médea, které patří Jaromíru Soukupovi. Pod Empresu patří i Barrandov TV, kde Soukup moderuje jedenáct pořadů. CIGC patří pod holding CEFC, které v Empresa Media vlastní devětačtyřicetiprocentní podíl, v reklamní agentuře Médea pak 30 procent.

Britská premiérka Theresa Mayová poslancům v úterý řekla, že pro vyřešení otázky o brexitové dohodě s Evropskou unií je klíčové, aby udrželi nervy na uzdě. I nadále věří, že dosáhne oboustranně dobré dohody, zákonodárcům ale také sdělila, že potřebuje čas. Ten se ale krátí, protože pokud nebude brexit odložen, Velká Británie z EU vystoupí 29. března s dohodou nebo bez ní.

Reklama

Doporučované