Hlavní obsah

Medaile pro hrdinku. Řidička autobusu zachránila ročního chlapce, v mraze sám běhal venku

Řidička autobusu zachránila malého chlapce.Video: Zuzana Lachnitová, AP

 

Reklama

Řidička autobusu zachránila ztraceného chlapce, za svůj čin si nyní Irina Ivicová převezme cenu za mimořádný hrdinský čin.

Článek

Neobyčejnou jízdu zažila americká řidička autobusu v americkém státě Wisconsin. Díky včasné reakci zachránila život malého chlapce, píše agentura AP. Řidička Irina Ivicová zastavila autobus, aby zachránila ani ne ročního chlapce, který běžel po chodníku v prosincových mrazech bosý pouze v tričku a plenkách.

Ivicová si nyní převezme cenu za mimořádný hrdinský čin. Poté, co spatřila chlapce, bez váhání zastavila vůz, vyběhla ven a přinesla chlapce dovnitř. Ivicová chlapce chytila jen chvíli před tím, než vběhl do vozovky. Jedna z pasažérek autobusu poté chlapci dala svoji zimní bundu, aby byl v teple.

Na místo poté dorazila policie. Ta přijela spolu s hasiči a chlapce, který mezitím usnul v náručí řidičky, odvezli na stanici.

Úřady uvedly, že chlapce nechala bez dozoru venku jeho matka, která zřejmě trpí duševními problémy. Otec chlapce pro televizi Fox řekl, že na chlapce zapomněla na cestě do kostela, píše Global News. Chlapec byl předán do péče rodičů, proti kterým nebyla vznesena žádná obvinění.

Nešlo o první takový případ. Situace, kdy řidič dopravního prostředku zachránil ztracené nebo pohřešované dítě, se ve městě Milwaukee v posledních několika letech stala už po deváté, uvádí ABC 7.

Reklama

Související témata:

Doporučované