Hlavní obsah

Meghan Markleová znovu rebeluje. Čím naštvala královskou rodinu?

Meghan Markleová na British Fashion Awards. Proč znovu porušila královský protokol?Video: Barbora Marková

 

Reklama

Překvapení, které snad nikdo nečekal. Těhotná Meghan Markleová se objevila na udílení módních cen. Na British Fashion Awards přišla předat ocenění návrhářce Clare Waightové Kellerové, která navrhla její šaty na květnovou královskou svatbu s princem Harrym. Pro jedny se přítomnost vévodkyně stala gestem dobré vůle, pro druhé zase jen dalším nevhodným porušením královského protokolu.

Článek

Její královská Výsost vévodkyně ze Sussexu překvapila nejen svojí přítomností, ale také otevřeností a vstřícností: „Krásný večer všem. Je to úžasné tady být. Tady, ve svém novém domově v Anglii,“ prohlásila nastávající maminka.

Zní to jako pohádka. Vzít si prince, stát se součástí královské rodiny a navíc přivést na svět dítě, které očekává celý svět a jež se teoreticky může stát i následníkem trůnu. Ano, Meghan žije sen každé mladé dívky. Zdá se ale, že na ni stále více doléhá tíha královských pravidel. Večeru se zúčastnila hlavně kvůli Clare Waightové Kellerové, návrhářce, se kterou si během šití královských svatebních šatů vytvořila údajně velmi úzké pouto.

„Je taková, jakou ji vídáme v televizi. Je jedinečná, přívětivá a okouzlující, prostě září. Je to silná žena, ví, co chce, a byla to neuvěřitelná radost s ní pracovat,“ nešetřila chválou módní designérka.

British Fashion Awards rozhodně patří mezi důležité společenské události. Po červeném koberci se prošly světové špičky ze světa modelingu. Victoria a David Beckhamovi, jejich syn Brooklyn, topmodelka Cindy Crawfordová, slavná herečka Penélope Cruzová, zpěvačka Rita Ora a nechyběla ani česká topmodelka Eva Herzigová.

Pro návrhářku Clare Waightovou Kellerovou to je jistě velká pocta. Otázkou zůstává, s jakým výrazem se na přímý přenos vyhlašování cen koukal zbytek královské rodiny. Přirozeně si rostoucí bříško vévodkyně získalo veškerou pozornost, stejně jako odvážný černý lak na nehty, výrazné doplňky a líčení a také černá róba s odhalenými rameny. Tedy věci, které byste v královském protokolu opravdu nenašli.

Nejde jen o volbu oblečení. Meghan podle protokolu na pódiu při udílení takovýchto cen opravdu neměla co dělat. A rozhodně by také neměla pózovat ve fotokoutku. A co na to královský palác? Nic. Jen ještě to ráno snímky nečekaně zmizely z Instagramu britské módní rady.

Je jasné, že manželka prince Harryho si evidentně z některých pravidel moc hlavu nedělá. Ať už je to nenošení punčocháčů při oficiálních akcích, odhalená ramena, objímání lidí na veřejnosti, nevhodné účesy, nebo nošení kalhot. Ať už rebeluje naschvál, nebo ne – rozhodně to ve své nové roli nebude mít jednoduché.

Více se dozvíte v reportáži, která je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované