Hlavní obsah

Útočil na Meghan. Hvězdný moderátor po záplavě stížností opouští obrazovku

Foto: Profimedia.cz

Piers Morgan s kolegyní Susannou Reidovou.

Reklama

Strefoval se do vévodkyně Meghan, přišly na něj desetitisíce stížností. Piers Morgan, známá britská televizní osobnost, odešel z pořadu Good Morning Britain na iTV. Brity tak už každé ráno z televizních obrazovek zdravit nebude.

Článek

Odchod ze sledovaného pořadu následoval po diskuzi s vedením televize. Morgan se totiž nevybíravě vyjadřoval směrem k britskému princi Harrymu a především jeho manželce Meghan. O té například řekl, že jí „nevěří ani slovo“.

Britský regulační úřad zaměřený na média obdržel 41 tisíc stížností na Morganovy komentáře. Takzvaný Ofcom proto zahájil vyšetřování jeho výstupu kvůli tomu, zda nedošlo k porušení jeho pravidel.

Přinejmenším kontroverzních komentářů vypustil Morgan za pondělí a úterý hned několik. A to v reakci na nedělní rozhovor, který zveřejnila americká CBS News – slavná moderátorka Oprah Winfreyová v něm zpovídá prince Harryho a Meghan.

Ta mimo jiné přiznala, že měla sebevražedné myšlenky kvůli neustálým útokům britského bulváru. „V jednom období po svatbě to bylo natolik k nevydržení, že jsem měla utkvělou myšlenku, že už nechci žít,“ řekla vévodkyně ze Sussexu v interview.

„Nevěřil bych jí, ani kdyby mi přečetla předpověď počasí,“ uvedl moderátor k jejímu tvrzení. Vévodkyni kritizuje Morgan dlouhodobě.

Morgan odešel ze živého vysílání

K rozhovoru se Morgan opakovaně a skrze různé kanály vyjádřil. A to právě i ve vysílání na iTV. Napětí završila úterní slovní potyčka mezi Morganem a dalším televizním moderátorem Alexem Beresfordem, který v Good Morning Britain uvádí počasí. Beresford označil Morganovo jednání za ďábelské.

Moderátor se Morganovi snažil předložit argumenty k tomu, že se bulvární média ke královskému páru, jenž před rokem odešel žít do Spojených států, skutečně nechovala zrovna dobře. „Kolem zasnoubení se o nich psalo špatně. A od té doby to pokračovalo,“ nadnesl Beresford s tím, že kroky bulváru byly „neskutečně zničující očividně nejen vůči Meghaninu duševnímu zdraví, ale i zdraví Harryho“.

Beresford dále podotkl, že ačkoliv princové William a Harry prošli v dětství stejným traumatem, tedy tragickým úmrtím své matky, princezny Diany, nemuseli se s tím oba vyrovnat tak dobře, jako se zdá, že se to povedlo Williamovi.

„Před celým světem kráčel za rakví své matky ve velmi křehkém věku. Malého chlapce bude něco takového formovat po zbytek jeho života, takže si myslím, že bychom od toho měli udělat krok zpátky. A já rozumím tomu, že nemáte rád Meghan Markleovou, to jste dal jasně najevo v tomto pořadu už mnohokrát,“ pokračoval Beresford.

A zatlačil v osobnější rovině. „Chápu, že s ní máte nebo jste měl osobní vztah a že vás odstřihla. Ona je oprávněná vás odstřihnout, pokud chce. Řekla o vás od té doby něco špatného? Nemyslím si, a přesto ji pořád očerňujete,“ zakončil moderátor.

Odkazoval tak na někdejší přátelství Morgana s vévodkyní Meghan – známá televizní persona totiž před pár lety sama přiznala, že byli přátelé. Podle Morgana si psali zprávy, Američanka mu údajně posílala s předstihem nové epizody seriálu, který natáčela, a když potom byla v Londýně, šla s ním (a nejspíš dalšími lidmi) na drink. Tam podle Morgana poznala prince Harryho a moderátorovi se údajně už nikdy neozvala. A on o ní později řekl, že ho využila, aby vystoupala výš na společenském žebříčku.

Morgan se po Beresfordových slovech v úterý ráno zvedl, řekl „Ok, s tím jsem skončil“ a odešel z natáčení. Se slovy: „Promiňte, ne… Tohle nemůžu.“

Reklama

Související témata:

Doporučované