Hlavní obsah

„Měli mu dát po čuni a pořádně!” Facebook Slušných lidí zasypaly po incidentu nenávistné výroky na adresu Feriho

Dominika Feriho napadli.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zatímco velká část politiků odsoudila útok na poslance TOP 09 Dominika Feriho, na sociálních sítích se také šíří nenávistné komentáře.

Článek

Oficiální facebookový profil brněnského uskupení Slušní lidé napsal na adresu napadeného zákonodárce krátký příspěvek. „V Brně už jednou provokoval s Hollanem.” Připomněl tak předvolební klip Žít Brno a TOP 09 z roku 2016, v němž kandidáti s nadsázkou vyprali Feriho ve vaně do čista.

Komentář Slušných lidí, kteří na sebe loni upozornili přerušením divadelního představení, v němž Ježíš znásilňuje muslimku, okamžitě doprovodily nenávistné a urážlivé komentáře cílící na dvaadvacetiletého poslance tmavé pleti. „Jen jestli to není nahrané, aby mu stoupla popularita, všivákovi falešnému nevěřím ani slovo,” napsal Samuel V.

„Měli mu dát po čuni a pořádně,” reagovala Svatava K. „Asi málo,” napsala Jana J.

„Rád bych se přidal. Dobrá práce,” dodal Josef V.

Výpadům se Feri nevyhnul ani na Instagramu. „Tak mu to přeju. Měli ho zdemolovat ještě víc, za ty jebo debilní žvásty v parlamentu. Určitě se ožral a provokoval… Doufám, že ty dva nikdy nechytnou,” reagoval Jaromír H.

K jeho příspěvku se vyjádřil sám Feri. „Proboha, ten člověk ke mně přišel, když jsem vyšel ven na cigaretu, zeptal se, jestli jsem Feri a okamžitě mě začal mlátit pěstmi do obličeje,” napsal.

Feriho v neděli odpoledne napadli dva neznámí útočníci na koštu vín v Boršicích na Uherskohradišťsku. Poslanec si odnesl řeznou ránu na zádech a skončil v nemocnici.

Nenávistným vzkazům v minulosti čelil Radek Banga alias Gipsy. Když v listopadu roku 2016 opustil sál při Českém slavíkovi na protest proti ocenění kapely Ortel, zasypaly jeho facebookový profil urážlivé i rasistické komentáře.

Někteří přispívatelé dostali podmínečné tresty nebo platili pokuty za přestupek. Bangy se nedávno zastal také Ústavní soud. Podle něj pochybil soud nižší instance, když při řešení incidentu odmítl uznat Bangu jako poškozeného.

Reklama

Doporučované