Hlavní obsah

Mělo by se ve školách s psaním a čtením učit i programování? Kovy se ptal ženy, která mění Česko

V centru s Ditou Přikrylovou.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Tvrdí, že IT není jenom pro kluky. Dita Přikrylová je datová analytička a zakladatelka hnutí Czechitas, které se snaží bourat předsudky a otevírat ženám svět, jenž bychom v rámci našich předsudků přiřadili spíše klukům. Do dalšího dílu pořadu V centru si ji pozval Karel „Kovy“ Kovář. Zapojte se do vysílání i vy. Ptejte se na sociálních sítích Seznam Zpráv.

Článek

Vzpomíná si, že jako malá měla doma i technické hračky. Hodně brzo se u nich objevil i počítač. Je zakladatelkou hnutí Czechitas, které získalo řadu mezinárodních cen. V rámci hnutí pořádá s odborníky přednášky a programy pro lidi, kteří mají zájem o svět IT a moderní technologie. Časopis Forbes ji zařadil do žebříčku inspirativních mladých lidí 30 pod 30.

O své práci tvrdí, že je to běh na dlouhou trať, ale je to investice do budoucna. Devadesát procent zaměstnání podle ní bude v budoucnu potřebovat znalost digitálních a počítačových dovedností.

Moderátorem dnešního dílu je jeden z nejúspěšnějších českých youtuberů Karel „Kovy“ Kovář. Na sociálních sítích ho sledují stovky tisíc fanoušků a diváků. Patří mezi nejvlivnější mladé lidi v České republice.

Jak změnit pohled na IT technologie? Opravdu to není svět pouze pro kluky? Učí se ve školách věci, které mladí lidé nikdy nevyužijí? A jaké to je patřit k nejvíce inspirativním mladým lidem v ČR? Podívejte se v úvodním videu.

Pořad V centru sledujte každou středu od 20:00 na Televizi Seznam a na Facebooku. Jak televizi naladit, poradí praktický návod.

Reklama

Doporučované