Hlavní obsah

Meopta-optika svým zaměstnancům zajistila chirurgické roušky

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Jednorázové chirurgické roušky zajistila svým zaměstnancům společnost Meopta-optika, aby snížila riziko přenosu nového koronaviru na pracovištích a splnila protiepidemická nařízení.

Článek

Firma se zároveň připravuje na případné testování pracovníků, kterých má zhruba dva tisíce. Čeká na rozhodnutí vlády. „Pro naše zaměstnance jsme zajistili dostatek ochranných prostředků dýchacích cest v podobě jednorázových chirurgických roušek, které jim již od minulého týdne distribuujeme přímo na pracovištích,“ uvedla mluvčí Meopta-optiky Vladimíra Hacsiková, podle které Meopta neměla problémy s nákupem ochranný prostředků.

Meopta roušky pro zaměstnance kupovala i dříve. „Roušky jsme zaměstnancům zajistili nejen teď, ale již v minulosti, kdy ještě z žádného rozhodnutí vlády nevyplývala tato povinnost. Naší prioritou je chránit zdraví našich zaměstnanců a omezit šíření onemocnění covid-19 ve firmě,“ podotkla Hacsiková.

S organizací případného testování zaměstnanců vedení Meopty-optiky zatím vyčkává. „V této souvislosti podnikáme již nějaké kroky, nicméně počkáme na konečné rozhodnutí vlády, které stanoví přesné podmínky, jimiž se budeme řídit,“ podotkla Hacsiková.

Meopta-optika patří mezi významné výrobce sportovních dalekohledů a puškohledů. Do její produkce patří také vojenské puškohledy, zaměřovače a přístroje pro noční vidění. Vyrábí i speciální optické systémy pro tanky a obrněná vozidla. Značnou část sortimentu tvoří dodávky pro digitální projekce a polovodičový průmysl.

Hlavním akcionářem společnosti Meopta-optika byl dlouhá léta Čechoameričan Paul Rausnitz. Po jeho úmrtí vlastní přerovskou firmu synovec Gerald Rausnitz a jeho syn David Rausnitz.

Reklama

Doporučované