Hlavní obsah

Mercedes havaroval, až pak se zjistilo, že s ním jel smrtelně zraněný řidič

Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Řidič měl 20 bodných ran. Případ začal řešit Městský soud v Praze.

Článek

Byla to jedna z nejzáhadnějších vražd loňského roku. Po banální dopravní nehodě zemřel v pražských Holešovicích řidič mercedesu. Jenže pak se ukázalo, že mrtvého muže ještě před nehodou někdo pobodal. Měl dvacet bodných ran.

Navzdory smrtelným zraněním dokázal řidič ujet ve svém voze ještě několik desítek metrů než zkolaboval. V malé rychlosti následoval náraz do nákladního auta. Když svědci zavolali policii, nikdo netušil, že jde o vraždu.

Na lavici obžalovaných nyní u Městského soudu v Praze sedí Gruzínec Mamuka Apkhaidze. Loni 28. června přicestoval do Prahy spolu s ruským občanem Ramilem Alijevem, který je nyní stíhán samostatně. Podle obžaloby se oba muži domluvili, že v Praze společně zavraždí svého krajana Rašáda Gafarova – řidiče mercedesu.

Obžaloba říká, že si obžalovaní s obětí domluvili schůzku na 29. června ve slepé části ulice Na Maninách v Holešovicích. Oběť tam přijela ve svém voze, ze kterého ani nestihla vystoupit. Alijev začal podle obžaloby oběť bodat do hlavy, trupu a rukou. Obžalovaný Apkhaidze měl za úkol hlídat místo činu, aby vraždu někdo nepřekazil.

Po útoku oba pachatelé podle žalobců z místa utekli rovnou na autobusové nádraží Florenc. Že jejich oběť ještě několik desítek metrů z místa vraždy jela svým vozem, to vůbec neřešili. Na Florenci hned nastoupili do autobusu do ukrajinského Lvova. Na cestě za hranice tak byli už krátce poté, co oběť zemřela.

Zranění byla taková, že oběť neměla šanci přežít ani s okamžitou odbornou lékařskou pomocí.

Obžalovaného Apkhaidzeho dopadly ukrajinské bezpečnostní orgány, které ho pak předaly do České republiky. Nepromluvil však ani u jednoho ze tří policejních výslechů a stejně se zachoval u soudu. Řekl jen, že s vraždou nemá nic společného.

Za podíl na vraždě mu hrozí patnáct až dvacet let vězení.

Reklama

Související témata:

Doporučované