Hlavní obsah

Měření teploty před večeří. I to je dovolená na Mallorce, popsal Čech

Cesta na Mallorku a pobyt na ostrově. Čech popsal, jaká je dovolená v době koronakrize. Jaká bezpečnostní opatření platí?Video: Martin Vašek, Expres FM, AP

 

Reklama

Český turista se dostal do první skupiny, která se v rámci pilotního projektu vydala z Německa na Baleárské ostrovy. Na ty už od pondělka smí zahraniční turisté, jinde ve Španělsku dál trvají zákazy vynucené pandemií.

Článek

Jde o pokus zachránit španělský turistický ruch. Jak jsme informovali už v pondělí, v rámci pilotního projektu zamíří z Německa na Baleáry postupně na 11 tisíc dovolenkářů. Celkově půjde o 47 letadel s německými výletníky, kteří se mimořádně nemusejí podrobovat 14denní karanténě ani po nich Španělé nebudou chtít testy na koronavirus. Podmínkou je, že musí na ostrovech strávit nejméně pět dní.

Hned v první německé výpravě na Mallorku je i Čech Martin, který dlouhodobě žije v Německu a jehož identitu redakce zná. Odletěl tam s německou cestovní kanceláří z Frankfurtu a patří do čtyřsethlavé skupiny, která má otestovat tamní přísná hygienická opatření.

V rozhovoru pro rádio Expres FM popsal, co všechno museli turisté absolvovat na letišti před vzletem i po přistání, jak to chodí na Mallorce a třeba také, jaká opatření je nutné dodržovat v hotelu a jaké v restauraci, kam vyrazíte na večeři. Jak se k cizincům chovají místní?

Podrobnosti zjistíte v úvodním videu, jež obsahuje i záběry, které Martin na Mallorce natočil. Níže nabízíme audioverzi rozhovoru.

V přiložené fotogalerii se pak můžete podívat, jak to vypadalo na evropských plážích, když je úřady po měsících znovu otevřely návštěvníkům.

+7

Reklama

Doporučované