Hlavní obsah

Měsíc po prezidentských volbách. Jiří Drahoš odjel na hory a plánuje další politickou kariéru

Jiří Drahoš Seznamu řekl, jak se chce nadále angažovat v politice.Video: Jaroslav Gavenda

 

Reklama

Finalista prezidentské volby Jiří Drahoš, kterého od vítězného Miloše Zemana dělilo „jen“ 150 tisíc hlasů, zvažuje kandidaturu do Senátu, ale i „širší projekt”. Seznamu to řekl v rozhovoru na Gymnáziu Jana Nerudy, kde měl přednášku.

Článek

Jiří Drahoš řekl, že ho oslovila řada politických stran. V případě, že by se pro kandidaturu rozhodl, chtěl by se o post senátora ucházet jako nezávislý, pokud možno s průřezovou podporou politických stran.

Své plány už potvrdili i další prezidentští kandidáti, například bývalý diplomat Pavel Fischer: druhý nejúspěšnější protikandidát prezidenta Miloše Zemana bude na podzim kandidovat do Senátu v Praze 12, zatím jako nezávislý.

O křeslo v Senátu má zájem také Marek Hilšer. Bývalý uchazeč o post prezidenta chce na podzim kandidovat do Senátu v obvodu v Praze 2 a 3. Způsob kandidatury chce teprve zvážit, vstoupit do politické strany se ale nechystá. O voličskou podporu by se proto opět chtěl ucházet jako nezávislý, rád by ale získal podporu některých politických stran.

Reklama

Doporučované