Hlavní obsah

Messiho hattricky. Padesátý v kariéře odnesl Tomáš Vaclík

Magazín TOP Fotbal ze španělské La Ligy.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Část Magazínu TOP Fotbal vám ukáže sestřih toho nejlepšího z 25. kola španělské La Ligy. Podívejte se na padesátý hattrick Lionela Messiho v kariéře, poklidnou výhru Atlétů nebo sporné penalty Realu, které mu nakonec přinesly i výhru. Sledujte Magazín TOP Fotbal v premiéře každé pondělí.

Článek

Hlavní příběh 25. kola přinesl souboj Barcelony na hřišti Sevilly Tomáše Vaclíka. Katalánci přijeli do Andalusie obhajovat první pozici a odskočit, alespoň na den, druhému Atléticu a třetímu Realu.

V brance domácích byl, jak už jsme zvyklí, Tomáš Vaclík. Český reprezentační gólman věděl, že ho nečeká lehký úkol, přeci jen proti němu stál nejlepší útok v lize, v čele s dosavadním autorem nejvíce branek, Lionelem Messim. A právě argentinský fenomén měl nakonec v průběhu zápasu poslední slovo, a to hned třikrát.

Padesátý hattrick v kariéře

Pětinásobný držitel Zlatého míče načal svůj gólový účet ve 26. minutě, kdy nádhernou střelou z voleje nedal Vaclíkovi šanci a srovnal stav zápasu na 1:1.

Druhou trefu přidal Messi až v 67. minutě. Hlavní hvězda Katalánců trefou z úrovně velkého vápna znovu vyrovnala skóre, tentokrát na 2:2. A jak je to u Messiho obvyklé, Vaclík znovu neměl šanci. Střelou pod břevno, nezvykle pravou nohou, rozjásal fanoušky prvního celku v lize.

Fotbalové přenosy v TV Seznam

Pozor: mimořádně už zítra, ve středu 27. února, vysíláme od 20:30 zápas Manchester City – West Ham United.

Sledujte přímý přenos z Premier League s hostem, brankářem Radkem Černým, komentátorem Jiřím Hoškem a experty Jaromírem Bosákem a Luďkem Mádlem. Moderátorem ve studiu bude Jindřich Šídlo.

Dílo Messi dokonal v 85. minutě. Nejlepší střelec ligy se tentokrát dostal do přímého souboje s Tomášem Vaclíkem. Míč se po střele Aleñy odrazil do prostoru malého vápna, kde se Argentinec pohyboval. Vaclík sice včas zareagoval a vyběhl, jenže Messi českého gólmana lehce přeloboval a už se jen běžel radovat ze svého padesátého hattricku v kariéře a zároveň vedoucího gólu Katalánců na 3:2.

Na všechny góly se můžete podívat v Magazínu TOP Fotbal.

Za Barcelonu dal Messi v profesionální kariéře celkem 44 hattricků. Z devětadvaceti z nich se Argentinec radoval na Camp Nou. Třígólové vystoupení pětinásobného držitele Zlatého míče viděli i diváci v pražském Edenu. Na podzim roku 2011 vyzvala plzeňská Viktoria katalánský klub ve skupině Ligy mistrů. Jeden gól dal Messi z penalty a dvakrát se radoval v nastaveném čase, poprvé v první půli a hattrick završil v 91. minutě.

Reklama

Doporučované