Hlavní obsah

Messiho labutí píseň pokračuje, Argentina je po debaklu s Chorvaty na pokraji vyřazení

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Argentinci nezvládli ani druhý zápas na šampionátu a prohráli s Chorvaty 0:3.

Článek

Fotbalový šampionát v Rusku je zatím pro Argentinu noční můrou. Po remíze s Islandem byl cíl týmu Jorge Sampaoliho v dalším zápase jasný. Výhra a tři body. Jenže to by v cestě nesměl stát tým Chorvatska.

Argentina vstoupila po neslaném výkonu s Islanďany do druhého zápasu v novém, více útočném rozestavění. Kýženou změnu v herním projevu to ale nepřineslo.

Po bezbrankovém prvním poločase začalo Chorvatsko cestu k výhře v 53. minutě, kdy útočník Ante Rebič využil obrovské hrubky brankáře Wilfreda Caballera při rozehrávce. Ani to ale Argentinu neprobudilo a Chorvatsko bez větších problémů odráželo její útoky. A když v 80. minutě krásnou střelou z dálky skóroval kapitán Chorvatů Luka Modrič, bylo téměř jasné, že Argentina ani v druhém zápase nevyhraje. Výsledek pak ještě upravil v nastavení Ivan Rakitič. Spoluhráč Messiho z FC Barcelony při rychlém protiútoku napodruhé překonal Caballera a závěrečný stav se tak zastavil na 3:0.

Balkánský celek navázal na úvodní výhru 2:0 nad Nigérií a do vyřazovací fáze se podívá poprvé od své premiérové účasti na MS v roce 1998, kdy dokráčel až k bronzu.

Argentina je naopak na třetím místě tabulky skupiny D s jediným bodem za úvodní remízu 1:1 s Islandem. Postupové naděje už tak nemá jen ve svých rukách. Povinností bude vítězství v závěrečném duelu s Nigérií, která v pátek dohrává druhé kolo skupiny s Islandem. S ním se na závěr utká také Chorvatsko.

Reklama

Související témata:

Doporučované