Hlavní obsah

Města ve Zlínském kraji začínají chystat vánoční výzdobu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Města ve Zlínském kraji začínají připravovat vánoční výzdobu. Přestože na řadě míst není jasné, zda se letos kvůli epidemii koronaviru uskuteční adventní akce a případně v jaké podobě, města vyzdobena budou.

Článek

Radnice v Uherském Hradišti však nechce avizovat termín rozsvícení vánočního stromu. „Na základě současné epidemické situace bylo rozhodnuto, že akce plánované na konec listopadu 2020, slavnostní zahájení adventu s rozsvěcením vánočního stromu a začátek prosince 2020, tedy Mikuláš a Ježíškova dílna, se neuskuteční,“ uvedla zástupkyně radnice Dagmar Vacková. Podle dalšího vývoje bude koncem listopadu rozhodnuto, jestli budou v předvánočním čase v provozu stánky s občerstvením na Masarykově náměstí, a rozhodne se i o konání Vánočního jarmarku.

S instalací a rozsvícením venkovní vánoční výzdoby a vánočního stromu s betlémem se počítá k 27. listopadu. „Vzhledem k aktuální situaci je naší snahou minimalizovat počty osob ve městě a předejít jejich srocování, ať už za jakýmkoliv účelem. Proto také nebudeme dopředu avizovat přesný čas rozsvícení stromečku ani jej vysílat on-line v reálném čase,“ uvedla Vacková. Vánoční výzdoba v Uherském Hradišti bude ve stejném rozsahu jako v minulých letech. Novou město pořizovalo před třemi lety.

Také ve Vsetíně a Zlíně zůstane výzdoba stejná jako v minulých letech. „Vánoční výzdoba Adventního Zlína, tedy jarmarku, je vysoutěžena na více let, zůstává tak stejně jako vloni. Otázkou je, co bude, když se jarmark neuskuteční, pak se ozdobí jen strom a kašna,“ uvedl mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer. O ostatní vánoční osvětlení ve městě se starají Technické služby Zlín.

Kroměřížské Velké náměstí rozzáří o Vánocích světelná LED výzdoba. Radnice si pronajme tři dominantní světelné prvky, bude tam osm metrů vysoký světelný kužel symbolizující vánoční strom, do prostoru se bude vcházet nasvícenou bránou. Nebude chybět „světelné nebe“ ani slavnostně nasvícená kašna.

Reklama

Doporučované