Hlavní obsah

Městská nemocnice Ostrava kvůli covidu vyhlásila plošný zákaz návštěv

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Městská nemocnice Ostrava kvůli zhoršené epidemické situaci v regionu vyhlásila zákaz návštěv. Bude plošný a platit bude až do odvolání. Moravskoslezský kraj je na tom s nakaženými covidem-19 nejhůře v zemi.

Článek

K pondělku připadalo v kraji 150 nakažených na 100 tisíc obyvatel, což byl proti začátku minulého týdne více než padesátiprocentní nárůst.

„V souvislosti s aktuální zhoršenou epidemickou situací platí od úterý 19. října až do odvolání plošný zákaz návštěv na všech lůžkových stanicích, v Léčebně dlouhodobě nemocných i v Domě sociálních služeb Městské nemocnice Ostrava,“ uvedla mluvčí nemocnice Andrea Vojkovská. Dodala, že zákaz návštěv se netýká otců u porodu, pacientů v terminálním stadiu onemocnění a pacientů s omezenou svéprávností. „Návštěvy nezletilých pacientů na oddělení Dětského lékařství a na stanici šestinedělí budou povoleny po dohodě s ošetřujícím personálem,“ řekla mluvčí.

Hygienici už koncem minulého týdne uvedli, že nárůst případů evidují ve všech okresech regionu. Lidé by podle nich měli důsledně dodržovat protiepidemická opatření. Zvláště ve vnitřních prostorech by neměli chodit bez zakrytých dýchacích cest. Zároveň lidem doporučili, aby se chránili v místech s větším shromážděním osob. Nejhůře je na tom v kraji Ostravsko a Opavsko.

Hygienici plánují na 4. a 6. listopadu kontroly dodržování mimořádných opatření přijatých kvůli epidemii covidu-19. Konat by se měly po celé zemi. O termínu kontrol se v pondělí rozhodlo na poradě hlavní hygieničky Pavly Svrčinové s řediteli krajských hygienických služeb.

Reklama

Doporučované