Hlavní obsah

Městské divadlo Brno nastudovalo komorní muzikálovou komedii První rande

Foto: Getty Images

.

Reklama

Městské divadlo Brno nastudovalo komorní muzikálovou komedii První rande. Dílo mladých amerických autorů Alana Zacharyho, Michaela Weinera a Austina Winsberga ukazuje, co všechno se může stát na první schůzce naslepo.

Článek

„Premiéra bude 9. října, znovu se hraje 10. října,“ informovala mluvčí divadla Kateřina Vižďová.

Hudba a texty písní jsou dílem Zacharyho a Weinera, kteří se spřátelili při studiu na střední škole v Los Angeles a mají na kontě několik muzikálových produkcí pro společnost Disney, skládali také písně pro různé televizní společnosti. Autorem mluvených částí muzikálu je seriálový scenárista a producent Winsberg.

V muzikálu promítli své zkušenosti a trampoty s milostným životem. „Nápad na muzikál First Date vznikl již mnoho let před samotným uvedením, a i když pro všechny tři představoval jakousi psychoterapii, nakonec vznikl skvostný muzikálový kousek plný humoru, zábavy i ironického pohledu na současný život třicátníků,“ uvedl dramaturg inscenace Miroslav Ondra.

Světová premiéra se uskutečnila v roce 2012 v Seattlu, v následujícím roce se První rande hrálo na Broadwayi a později třeba i v Tokiu nebo Melbourne. Kromě chytlavých a melodických písní na tom má podle brněnských divadelníků zásluhu také osobitá a vynalézavá forma muzikálu. Do prvního rande plachého manažera Aarona a rázné Casey totiž promlouvají „hlasy v hlavě“ - kamarádi, bývalí partneři nebo příbuzní.

Londýnská premiéra muzikálu se měla odehrát v říjnu 2020, avšak kvůli celosvětové pandemii covidu-19 se pouze streamovala. Brněnská premiéra tak bude zároveň prvním evropským „off-line“ uvedením Prvního rande.

Roli Casey svěřil režisér Stanislav Moša Elišce Skálové, Aarona ztělesní Daniel Rymeš. V úlohách příbuzných, bývalých partnerů, návštěvníků baru a dalších se diváci mohou těšit na Aleše Slaninu, Svetlanu Janotovou, Dušana Vitázka, Viktórii Matušovovou nebo Andreu Zelovou a Kristiana Pekara.

Reklama

Související témata:

Doporučované